Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.03.2018. 12:21

MWC 2018 

MWC drugi dan: U 5G brzini

Sajam je čitav u znaku demonstracija 5G mreža, hardvera i softvera u svim formama i oblicima.

MWC drugi dan: U 5G brzini

Nakon prvotnog razgledavanja sajma, drugi dan me uhvatila panika. Prvi dan nisam uspjela pogledati ni petinu stvari koje sam željela pa sam morala dobro optimizirati raspored da stignem na sve sastanke i testiram preostale mobitele. Na prvoj stanici čekala me demonstracija 5G hardvera i softvera.

 

DSC_4916

5G tehnologija ove godine ukrala je glavnu pozornost mobitelima. 5G nije nova stvar na Mobile World Congressu, ali ove je godine imala ponajveći utjecaj radi skore implementacije u zemljama poput SAD-a te, složili se sa mnom ili ne, slabašnijoj izložbi mobitela.

DSC_5132

Video streaming u 4K rezoluciji, razgovor s robotom, igranje (VR) igara online... Sve to i više bilo je demonstrirano od strane različitih proizvođača.

 

DSC_5104

Najefektniju prezentaciju imao je jedan japanski telekom operator koji je ispred štanda na svaki puni sat održavao plesnu točku. Točnije, doveli su robota koji u real-timeu, pomoću 5G tehnologije s niskom latencijom, oponaša pokrete čovjeka sa strane. Drugoj zanimljivoj demonstraciji svjedočila sam na štandu Ericsson Nikola Tesla tima iz Zagreba, koji su prezentirali svoje rješenje za pametnu brigu o starijima.

DSC_4948

Većina novih mobitela predstavljena je najkasnije u ponedjeljak, no ASUS je spremio najbolje za kraj.

DSC_5241

Ne, nije predstavio revolucionarni dizajn novog/ih mobitela ili sasvim neviđene softverske mogućnosti. No s cijenom od 479 eura za flagship te specifikacijama koje konkuriraju svim dosad najavljenim admiralskim brodovima, bacio je boksačku rukavicu velikim brandovima. Ma kakvu boksačku rukavicu - kroše!

DSC_5249

 

Baš mi je to trebalo da se malo razbudim nakon puna dva dana hodanja po ogromnim paviljonima Fira Gran Vije, ali i Barcelone općenito, gdje su se odvijala razna popratna događanja.

DSC_5002

Još jednom sam jutros, u prolazu do Metro stanice za zračnu luku, pozdravila velike hale mobilnih giganata i krenula na put natrag u Sibi..., ovaj Zagreb.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam