Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.02.2018. 09:28

MWC 2018 

Nokijinih 5 telefona za veliko uskrsnuće branda

Najveći aplauz tijekom Nokijinog predstavljanja dobio je reboot 8810 banane.

Nokijinih 5 telefona za veliko uskrsnuće branda

HMD Global radi dobre mobitele, ali proizvodi još bolji PR. Upravo PR-u mogu zahvaliti poveći dio globalnog uspjeha nakon ponovnog lansiranja posrnulog branda Nokia. U samo jednu godinu od relauncha, postali su broj jedan u segmentu feature mobitela te su sveukupno isporučili 70 milijuna mobitela, kako kaže CEO HMD Globala, Florian Sieche

Spoj nostalgije, povoljne cijene, kvalitete izrade i, općenito, kvalitete na high-end modelima pokazali su se kao pun pogodak. HMD Global u istom stilu je nastavio na MWC pressici, prezentirajući jedan reboot starog, jedan ultra povoljni, dva mid-rangera te jedan flagship mobitel. Ono što nas je posebno oduševilo je suradnja s Googleom. Svi najavljeni i budući mobiteli bit će dijelom Android One programa, odnosno dolazit će s redovnim softverskim ažuriranjima minimalno dvije godine nakon izlaska. Najavljena serija Android mobitela imat će Oreo out-of-the-box. 

Nokia 8810 (reboot) 

Najviše pozornosti, ovacija i emocija na Nokijinoj konferenciji na MWC 2018 sajmu u Barceloni  izazvao je reboot Nokije 8810, popularno zvane "banane" ili "Matrix mobitela". Radi se o feature mobitelu s preklopnim, klizećim dizajnom, zakrivljenim u obliku banane.

Nokia-8810-0

 

Tipkovnica je "originalni" force touch s poznatim Nokia layoutom, na kojem ćete ponovno morati savladati T9 za brzo pisanje poruka. Ovaj feature mobitel podržava 4G brzine, moći će pokrenuti aplikacije poput Facebooka, Google Mapsa, Google Assistenta, Google Searcha, Twittera te, naravno, predinstaliranu zmijicu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Nokia 8810 trebala bi doći na tržište u svibnju, a preporučena cijena je 79 eura

Nokia 1 

Za samo šest eura više, HMD Global pripremio je Nokiju 1, ultra budget pametni telefon s Android Oreo Go operativnim sustavom, optimiziranim za slabije uređaje. Nokia 1 ima generičan dizajn, ali šaroliku ponudu kad su u pitanju maskice. U pogledu kućišta, ali i povoljne cijene, umnogome nas je podsjetio na povoljnu i kvalitetnu Nokia 630 seriju. Nokia 1 trebala bi biti dostupna od početka travnja.

Nokia 1

Nokia 6 (2018) 

Sa svojim robusnim dizajnom, vrlo dobrim ekranom i kamerama, Nokia 6 brzo je postala globalni hit. Nastavak istog imena pokušava ispraviti mane prethodnika pa dolazi s bržim, za srednju klasu adekvatnim čipsetom Qualcomm Snapdragon 630 i 3 GB RAM-a. Od unaprijeđenja, valja izdvojiti dizajn bez okvira sa strane, mogućnost bežičnog punjenja, USB-C utor te Zeiss optiku na stražnjoj kameri od 16 MP.

Nokia-6

Selfie kamera ima razlučivost od 8 MP. Šestica se u ruci ponovno doima masivnom, ali zato mnogo brže radi. Baterija od 3000 mAh-a bi trebala izdržati minimalno jedan dan na 5.5-inčnom FullHD zaslonu. Nova Nokia 6 pojavit će se u trgovinama tijekom travnja, a preporučena cijena je 279 eura. Model s 4 GB RAM-a i 64 GB memorije u prodaji će se naći kasnije, a cijena još nije definirana. 

Nokia 7 Plus

Nokia 7 Plus ozbiljno gazi u teritorij mid-range premium mobitela, što se ponajbolje vidi na istaknutom, crno-narančastom dizajnu kućišta od jednog komada aluminija. 6-inčni FullHD+ ekran 18:9 formata krasi prednju stranu uređaja, a dvostruka kamera (12 MP + 13 MP) sa Zeiss optikom stražnju. Prednja kamera od 16 MP također se može pohvaliti Zeiss optikom. Zanimljivo je da prednje i stražnje kamere Nokia 7 Plus i 8 Scirocco modela otključavaju "pro" mod način rada.

Nokia-7-Plus

Global zna da nije sve u izgledu pa je u mobitel stavio Qualcomm Snapdragon 660 čipset, 4 GB RAM-a te bateriju od 3800 mAh-a, koja bi trebala izdurati dva dana. Nokia 7 plus prodavat će se po cijeni od 399 eura, a doći će na tržište tijekom travnja. 

Nokia 8 Sirocco 

Nokia 8 Sirocco cilja visoko. I tu ne mislimo samo na visoki 5.5-inčni 2K POLED (Plastic OLED) zaslon bez okvira, zaobljen sa strane. HMD Global se potrudio staviti pristojne komponente u svoj flagship model pa tako možete računati na Qualcomm Snapdragon 835, 6 GB RAM-a te 128 GB interne memorije. Sve to čuva unibody kućište od nehrđajućeg čelika (!), čelični okvir koji je dvaput dijamantno poliran te IP67 certifikat.

Nokia-8-Scirocco

Uza sve to, omogućeno je Qi bežično punjenje. S prednje strane se nalazi foto senzor od 5 MP, a na stražnjoj dvostruka kamera (12 + 13 MP). Za bolje snimanje zvuka tu su 3 HDR mikrofona. Šteta jedino što nema 18:9 omjer jer se ovako ekran čini preširok za upotrebu jednom rukom. Visoke komponente prati odgovarajuća cijena pa će Scirocco (na naški jugo) koštati 749 eura kad se pojavi na policama trgovina i operatora tijekom travnja.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam