Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.08.2017. 11:14

Coffe Lake 

Intel predstavlja osmu generaciju Core procesora

Mada je sedma generacija Core procesora još relativno svježa, Intel se žuri odgovoriti AMD-u Coffe Lake CPU-ima..

Intel predstavlja osmu generaciju Core procesora

U ovom trenutku još nije poznato koliki su dio tržišnog kolača uzeli AMD-ovi Ryzen procesori, no sigurno su stvorili određenu prijetnju Intelu, koji će im sada pokušati odgovoriti osmom generacijom Core procesora koja će biti službeno predstavljena 21. kolovoza 2017. a čitavo predstavljanje moći ćete pratiti uživo na Intelovoj Facebook stranici.

U svojoj objavi na Newsroom stranici Intel začudo ne iznosi apsolutno nikakve tehničke detalje o novim procesorima, no za očekivati je povećanje broja jezgri, pa će Core i5 i Core i7 desktop CPU-i najvjerojatnije stići sa 6 jezgri, dok će Core i3, Pentium i slabiji procesori za laptope dobiti po 4 jezgre.

U osnovi ovo predstavlja nastavak onoga što Intel radi s Core i9 i X-serijom Core i7 procesora, čime želi s dodatnim jezgrama uzeti primat AMD-u u onim zadaćama za koje je važan broj jezgri. 

Iz tog razloga od osme generacije Core procesora ne očekujemo neki veliki tehnološki iskorak, jer će biti izrađeni u 14-nanometarskoj tehnologiji proizvodnje kao i prošla generacija, s time da će biti nove Coffee Lake arhitekture.

Prava velika stvar iz Intela će biti znatno učinkovitiji i brži CPU-i Cannonlake arhitekture koji će biti izrađeni 10-nanometarskim procesom, a trebali bi se pojaviti krajem godine.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam