Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: YouTuberi napravili podvodni jetpack
Članak
Objavljeno: 30.09.2017. 11:11

Ironman Jetpack 

VIDEO: YouTuberi napravili podvodni jetpack

Ovaj jetpack će i lošim plivačima omogućiti da plivaju brže od Michaela Phelpsa.

VIDEO: YouTuberi napravili podvodni jetpack

Ryan i Mike imaju svoj kanal na YouTubeu pod nazivom Ecletical Engineering i na njemu predstavljaju zanimljive uradi sam projekte, zahvaljujući kojima su skupili više od 60 tisuća pretplatnika, a njihovi su filmovi pogledani više od 1,7 milijuna puta.

Jedan od njihovih najnovijih projekata je podvodni Ironman Jetpack koji su odlučili napraviti kako bi dokazali da mogu plivati brže od članova olimpijske reprezentacije SAD-a.

Njihov jetpack se sastoji od propulzijskih pogonskih dodataka (propelera) koje si montirate na ruke i noge, dok na leđima nosite naprtnjaču s baterijama. Nakon što su izradili nacrt sustava, pomoću 3D printera i otpadnog materijala u svojoj radionici izradili su prototipe "rukava" i "nogavica" s 4 motora koje su prvo testirali u običnoj kadi. Nakon ugađanja sustava na kraju su došli do jetpacka koji vam može omogućiti plivanje brzinom do 10 km/h, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Dečki kažu da su ovo izmislili iz tog razloga što su obojica loši plivači, a inspiraciju su pronašli u Robertu Downeyu Jr-u (Tony Stark). "Ako je on mogao napraviti jetpack oklop za letenje, zašto mi ne bismo napravili nešto slično za plivanje", kaže Mike i dodaje da nikome ne preporuča da ovo reproducira i koristi, jer je upravljanje vrlo složeno, pa bi mogao teško stradati. "Recimo mogli biste se utopiti", dodaje.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam