Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Klasični orkestar koristi vaš telefon na koncertu
Članak
Objavljeno: 25.09.2017. 12:44

Yale 

VIDEO: Klasični orkestar koristi vaš telefon na koncertu 

Posjetitelje koncerta mole da uoči koncerta ne isključuju svoje pametne telefone.

VIDEO: Klasični orkestar koristi vaš telefon na koncertu

Svi znamo koliko je iritantno kada na nekoj kazališnoj predstavi ili koncertu klasične glazbe nekome u publici zazvoni mobitel, no orkestar sveučilišta Yale (Yale Concert Band) s time nema nikakvih problema. Čak što više, oni na svojim pozivnicama i plakatima mole gledatelje da ne isključuju telefone jer ih žele iskoristiti u izvedbi djela Honeycomb koje je komponirao Cody Brookshire.

Njegov komad koristi SynkroTakt tehnologiju za sinkronizaciju 32 audio tracka između telefona s pristupom internetu i žive orkestralne glazbe, pa će uređaji gledatelja imati važnu ulogu na koncertu, a u dvorani će biti postavljeno više od 250 zvučnika koji će reproducirati zvuk iz spojenih telefona i nadopunjavati sviranje glazbenika na pozornici.  Dakako, svi gledatelji koji žele sudjelovati morat će na telefonu imati instaliranu SynkroTaktovu aplikaciju.

Kako funkcionira SynkroTakt tehnologija za sinkronizaciju  možete pogledati u ovom videu.

Osim Brookshireove multimedijske kompozicije na koncertu će se izvoditi djela od Bernsteina i Čajkovskog, a za njih bi ipak bilo dobro isključiti mobitele.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam