Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Dovršena Porscheova superjahta
Članak
Objavljeno: 25.09.2017. 14:55

Studio F.A. Porsche 

VIDEO: Dovršena Porscheova superjahta

Jahta će biti prvi puta predstavljena na predstojećem 2017 Monaco Yacht Showu.

VIDEO: Dovršena Porscheova superjahta

Tvrtka za izradu luksuznih jahti Dynamiq iz Monaka udružila je snage s dizajnerskom tvrtkom  Studio F.A. Porsche, istom onom koja je zaslužna za dizajn poznatih cestovnih jurilica.

U njihovoj suradnji već se duže vrijeme gradi serija ekskluzivnih aluminijskih superjahti za koje Porsche radi unutarnji i vanjski dizajn, a prva među njima, valičine 35 metara se dovršava u talijanskom brodogradilištu u Viareggiu, kako bi bila spremna za predstavljanje na ovogodišnjem Monaco Yacht Showu koji se održava u listopadu.

Dynamiq Porsche jahta

Dok se s vanjske strane mogu vidjeti sportske linije koje odmah upućuju na sličnost sa sportskim automobilima, iznutra je sve podređeno luksuzu, pa se može reći da jahti savršeno odgovara ime koje glasi Dynamiq GTT (Grand Turismo Transatlantic), kao što možete vidjeti u ovom videu.

Uz pogon dva 1213 kW MAN motora uparena s najnovijim Fortjes 5000 propulzijskim sustavima, superjahta može postići brzinu do 21 nautičkog čvora, a domet od 3.400 nautičkih milja omogućuje joj prelazak Atlantika. Zahvaljujući plitkom gazu od samo 1,45 metara jahta je idealna za Mediteran, pa vjerujemo da će ju uskoro netko dovesti na pokazivanje u Dubrovnik.

Dynamiq Porsche 2

Što se unutrašnjosti tiče, Porsche ju je opremio modularnim sustavom, pa ćete moći odabrati razne konfiguracije koje uključuju SPA, veliki dnevni boravak, 3 ili 4 luksuzne spavaće kabine prepune kože i mramora, promenadu, platformu za sunčanje, kao i namještaj koji je izradio talijanski dizajnerski brand Minotti.

Što se cijena tiče, one će u prosjeku iznositi oko 14 milijuna eura, a najjeftinija "jahtica" će biti prava bagatela, tek 11 milijuna.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Porsche jahta Dynamiq Dynamiq GTT
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam