Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Autonomni leteći taksi stigao u Dubai
Članak
Objavljeno: 26.09.2017. 12:39

Volocopter 

VIDEO: Autonomni leteći taksi stigao u Dubai

Vladar Dubaija Šeik Hamdan simbolično je pokrenuo testiranje autonomnog multicoptera koji će služiti kao taksi.

VIDEO: Autonomni leteći taksi stigao u Dubai

Pri svjetski autonomni leteći taksi njemačke tvrtke Volocopter stigao je u Dubai, gdje će započeti seriju testova koji bi trebali uvjeriti regulatorno tijelo RTA (Road and Transport Authority) da je siguran za prijevoz putnika.

Početak testiranja multicoptera simbolično je pokrenuo Šeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vladar Dubaija i predsjednik Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je i osobno sjeo u njega, no nije dobio dozvolu za let, jer će letjelica prvo morati proći rigorozne testove bez putnika.

3

Nakon šeikovog blagoslova, Volocopter je poletio na prvi let u blizini Jumeirah Beach parka. kao što možete vidjeti u ovom videu.

"Nakon izvanrednog uspjeha prve podzemne željeznice bez vozača u regiji, sretni smo što možemo posvjedočiti testnom letu autonomnog zračnog taksija, izjavio je šeik Hamdan. "Mi stalno istražujemo mogućnosti za služenje zajednici, prosperitetu i sreći društva".

Nakon toga je izjavio da je usvajanje naprednih inovativnih tehnologija ključ za nadmetanje na ljestvici globalne konkurentnosti.

4

Volocopterov taksi prevozi dva putnika, ima električni pogon i može letjeti oko 30 minuta prosječnom brzinom krstarenja od 50 km/h (maksimalnom do 100 km/h), visok je dva metra, a promjer rotora s propelerima mu iznosi 7 metara.

Za sada nije poznato kada će letjelicom krenuti prvi komercijalni putnici, a ovaj projekt je dio strategije Dubaija po kojoj bi do 2030. godine sav promet u ovom futuristiučkom gradu trebao postati autonoman. Nedavno je Hyperloop One potpisao ugovor s Dubaijem za provođenje studije o mogućnosti uvođenja Muskovog nadzvučnog vlaka, pa se ne treba iznenaditi ako će prije voziti na relaciji između Dubaija i Abu Dhabija nego od Los Anglesa do San Francisca. Dubai uvijek misli ozbiljno kada je tehnologija u pitanju. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi Dubai Volocopter leteći taksi šeik
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam