Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Samsung napravio LED TV dijagonale 10 metara
Članak
Objavljeno: 14.07.2017. 14:39

Samsung 

VIDEO: Samsung napravio LED TV dijagonale 10 metara

Ovaj ogromni zaslon trebao bi zamijeniti projekcijska platna u kino dvoranama.

VIDEO: Samsung napravio LED TV dijagonale 10 metara

Nije nam poznato je li netko u Hrvatskoj potrošio 130.000 dolara na 120-inčni 4K HDR Vizio televizor jer je htio u svojoj sobi imati najveći TV na svijetu. Ukoliko postoje takve osobe, sada bi se mogle prilično razočarati, jer je njihov televizor "portabl TV" u usporedbi sa Samsungovim novim 406-inčnim Cinema LED zaslonom.

Samsungov novi LED zaslon s dijagonalom od 10,3 metara nije namijenjen za kućnu uporabu (mada će si ga neki tajkun možda priuštiti), već za kino dvorane u kojima bi trebao zamijeniti klasična projekcijska platna, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Zaslon dolazi s 4K (4,096 x 2,160) rezolucijom HDR kvalitete i donosi razinu svjetline do 146 fL, što je prema tvrdnji Samsunga 10 puta više u odnosu na standardne projekcijske tehnologije.

Također kažu da ovaj ogromni zaslon donosi duboku crnu, preciznu bijelu i sjajne boje "u gotovo beskonačnom rasponu".

Ova dodatna svjetlina posebno bi mogla biti korisna u reprodukciji 3D filmova, koji često izgledaju malo zamagljeni u kinima zbog polariziranih naočala.

Kao dodatak kvaliteti slike, Samsung je surađivao s JBL odjelom Harmana na tehnologiji zvuka, koja se sastoji od zvučnika postavljenih uokolo zaslona, tehnologije za procesiranje zvuka i, kako kažu, "Sculpted Surround" zvuka JBL-a koji omogućuje dramatičnu i vjernu reprodukciju zvuka.

Samsung Cinema-LED

Zaslon je predstavljen u kinu Lotte Cinema u Koreji, a za njega kažu da predstavlja prvi komercijalni kino LED zaslon. Obzirom da su prosječna kino platna veličine od 15 metara, ovaj će se zaslon naći u manjim multiplex dvoranama, a Samsung ističe kako bi mogao biti vrlo pogodan i za korporativna događanja, konferencije, praćenje sportova i natjecanja u gamingu, dok će kod gledanja filmova pružiti jedno potpuno novo iskustvo.

Za sada nije poznato koliko će ovaj monstrum od "TV-a" koštati, no možda je bolje da ne znamo taj podatak.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam