Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.07.2017. 15:44

Hydrogen One 

RED najavio pametni telefon s hologramskim zaslonom

Novi pametni telefon omogućit će vam uživanje u 3D sadržajima bez naočala, a koštat će 7.805 kuna.

RED najavio pametni telefon s hologramskim zaslonom

Tvrtka RED je veliko ime u industriji digitalne kinematografije i poznata je po svojim 4K, 5K, 6K i 8K high-end kamerama koje koštaju na desetke tisuća dolara i koje ćete si teško priuštiti za snimanje veselog kućnog videa.

Iz tog razloga poprilično nas je iznenadilo medijsko priopćenje kompanije koja je najavila svoj prvi pametni telefon pod nazivom Hydrogen One koji će biti poseban po tome što će imati "hologramski zaslon" za koji vam neće trebati 3D naočale da biste mogli uživati u 3D slici i proširenoj stvarnosti s "pravim" hologramima.

Posebno zanimljivo zvuči dio u kojem opisuju da će taj 5,7-inčni zaslon koristiti nanotehnologiju za prebacivanje između tradicionalnih 2D, 3D, hologramskih "multiview" sadržaja i interaktivnih igara, no ne objašnjavaju što je točno ta tehnologija niti kako funkcionira.

Također kažu da će telefon biti modularan, što znači da ćete na njega moći spajati razne module kao na Moto Z telefon, a za očekivati je da će se prije svega raditi o vrlo kvalitetnim kamerama. Bez obzira na to što osim ovih informacija i slike gore RED nije objavio nikakve druge materijale, već je stavio Hydrogen One u prodaju putem online prebilježbi, pa ga možete naručiti za 1.195 dolara u inačici s kućištem od aluminija te za 1.195 dolara ako više preferirate titan. Isporuke telefona bi trebale započeti početkom 2018. godine, a nadamo se da ćemo do tada saznati puno više tehničkih podataka.

Da je ovo najavio bilo tko drugi pomislili bismo na laganu prevaru i pretjerani marketing, no RED je preveliko ime da bi se upuštao u takva muljanja pa strpljivo čekamo nove informacije.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam