Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.07.2017. 10:14

Kraj podrške 

Windows Phone je sada definitivno mrtav

Microsoft je nakon ovomjesečne zadnje zakrpe službeno označio kraj podrške za Windows Phone 8.1.

Windows Phone je sada definitivno mrtav

Nakon što je tijekom ovog mjeseca izdao posljednju zakrpu za Windows Phone 8.1, Microsoft je prekinuo dalju podršku za tu, ali i sve starije inačice mobilnog operativnog sustava.

Drugim riječima, Windows 10 Mobile je sada jedina mobilna platforma za koju će Microsoft nuditi podršku, pa i dalje pozivaju sve korisnike da svoje telefone nadograde na nju.

Obzirom da svi Windows Phone telefoni ne mogu biti nadograđeni na Windows 10 Mobile, to znači da će brojni korisnici starijih (slabijih uređaja) ostati na suhom. Pored toga, prema izvještaju analitičara AdDuplexa, samo 20 posto korisnika Microsoftove mobilne platforme prešlo je na Winodws 10 Mobile. To vjerojatno znači da korisnici Windows Phone uređaja radije prelaze na druge platforme (Android, iOS), mada postoji mogućnost da će neki nadograditi svoje uređaje na Windows 10 Mobile tek sada kada je službeno prestala podrška za WP.

Možda najgore od svega djeluje činjenica da je Microsoft upokojio Windows Phone bez službenog priopćenja o tom potezu. Kako će se to odraziti na planove vezane uz nove Windows 10 Mobile uređaje zasad nije poznato, no ovo im sigurno neće pomoći u promociji.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam