Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Prva Amazonova zračna dostava robe
Članak
Objavljeno: 26.03.2017. 13:07

Amazon 

VIDEO: Prva Amazonova zračna dostava robe

Amazon Prime Air obavio prvu javnu demonstraciju dostave robe svojim letećim dronom.

VIDEO: Prva Amazonova zračna dostava robe

Prije nekoliko godina kada je Amazon prvi puta objavio da želi u svoju ponudu uvrstiti dostavu robe dronovima nismo bili sigurni radi li se o šali, no nakon što su započeli ozbiljna testiranja u Velikoj Britaniji i SAD-u, postalo je jasno da se doista rađa jedna nova usluga koja će biti dostupna korisnicima koji žive u relativnoj blizini skladišnih prostora jednog od najvećih svjetskih internetskih dućana.

Kako bi Bezos i ekipa pokazali da se nalaze vrlo brzo ostvarivanju tog cilja, na konferenciji MARS koja se održavala na Floridi, demonstrirali su dostavu dronom koji je donio Amazonov paket nakon nekih 16 minuta leta, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ako vas zanima o kakvoj se pošiljci radilo, dron je ljudima koji su uživali na suncem okupanom travnjaku donio kremu za sunčanje. Ovime Bezos i ekipa poručuju da je s njihove strane sve spremno za novi leteći servis dostave robe, pa sada još samo moraju pričekati dozvolu američke regulatorne agencije za civilno letenje FAA koja još uvijek radi na donošenju zakona i detaljnih pravila za ovakav tip komercijalnog zračnog prometa. Sljedeća stepenica je Mjesec.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam