Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.03.2017. 13:39

Blue Origin 

Amazon proširuje svoju dostavu na Mjesec

Jeff Bezos objavio svoje planove po kojima želi dostavljati teret na Mjesec do 2020. godine.

Amazon proširuje svoju dostavu na Mjesec

Suosnivač Amazona i Blue Origina te vlasnik Washington Posta, milijarder Jeff Bezos, zaključio je da dostava paketa na Zemlji dronovima nije vrhunac onoga što njegov internetski dućan može ponuditi, pa je u Washington Postu (a gdje drugdje) otkrio nove planove svoje svemirske tvrtke Blue Origin koji se odnose na naš prirodni satelit.

Nakon što je NASA objavila da 2019. godine planira dovesti astronaute u orbitu oko Mjeseca, ubrzo  se oglasio i Elon Musk koji to namjerava učiniti već iduće godine, a sada se u igru uključuje i Jeff Bezos kojem nije dosta što je prestigao SpaceX u vertikalnom slijetanju rakete, već želi konkurirati i u utrci za povratak čovjeka na Mjesec.

Za razliku od NASA-e i Muska, Bezos razmišlja više na poslovni način, pa zasad nema planove da bi dovodio ljude na Mjesec, već će to prepustiti drugima, a na sebe želi preuzeti uslugu dostave, kako bi budućim astronautima i stanovnicima mjesečevih baza dostavljao robu, opremu, rovere i namirnice.

Bezos kaže da će njegova dostavna služba za Mjesec biti spremna 2020. godine, a ona uključuje Blue Moon kapsulu i New Glenn raketu koja se trenutno nalazi u izradi i fazi inicijalnih testova.   

Također navodi da će u tom projektu surađivati s NASA-om, no nije poznato hoće li se suradnja proširiti i na SpaceX. Obzirom da Musk ima veće planove od Mjeseca, odnosno kolonizaciju Marsa, vjerojatno bi mu dobro došli Amazonovi paketi.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam