Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Podvodna ronilačka mreža
Članak
Objavljeno: 17.07.2014. 13:50

Aqwary 

VIDEO: Podvodna ronilačka mreža

Ovaj ultrazvučni LAN služi prije svega kao sustav koji čuva živote ronioca.

VIDEO: Podvodna ronilačka mreža

Mnogima od nas umreženost predstavlja jednu od najvažnijih stvari u životu, pa će vam skoro svi geekovi reći da bi bez pametnih telefona, interneta i WiFi-a umrli.

No umreženost koja doslovce čuva živote, prodaje tvrtka Aqwary, koja već prima predbilježbe za svoje Aqwary Smart Console gadgete namijenjene roniocima.

Ovaj komunikacijski sustav se temelji na ultrazvučnim valovima, ali vam neće omogućiti brbljanje ili slanje SMS-ova pod vodom, već će služiti za emitiranje predefiniranih signala između ronioca, koji će jedni drugima slati vitalne podatke poput statusa zalihe zraka, lokacije, temperature, dubine i drugih, kako bi mogli pratiti što se događa svakome od njih, te pravovremeno reagirati u slučaju opasnosti.

Ova mreža istovremeno može podržati do 70 ronioca, čiji podaci se pojavljuju na OLED ekranima Aqwary Smart Console uređaja, a eventualni alarmi se mogu slati svima na lokalnom podvodnom području, kao i onima iznad površine vode, recimo kontroli na brodu ili čamcu. Pored toga ovaj sustav omogućuje svakom roniocu manualno slanje poziva za pomoć.

Cijena jednog Aqwary Smart Console gadgeta iznosi 599 eura odnosno 4.565 kn, a naručiti ga možete preko poveznice izvora ovog članka. Uopće ne sumnjamo da će sustav netko vrlo brzo hakirati kako bi se omogućilo podvodno chatanje ili LAN party.

Izvor: Aqwary

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam