Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Registriran prvi E-superauto nanoFLOWCELL tehnologije
Članak
Objavljeno: 17.07.2014. 12:34

QUANT e-Sportlimousine 

VIDEO: Registriran prvi E-superauto nanoFLOWCELL tehnologije

Njemačka je službeno odobrila korištenje QUANT e-Sportlimousine automobila na prometnicama.

VIDEO: Registriran prvi E-superauto nanoFLOWCELL tehnologije

Tvrtka nanoFLOWCELL AG ima velikih razloga za slavlje, jer je njihova električna sportska limuzina QUANT e-Sportlimousine prošla na tehničkom, dobivši registracijsku pločicu s oznakom ROD-Q-2014.

Posebnost ovog električnog superautomobila koji je prvi puta prikazan prije samo 4 mjeseca na Autosalonu u Ženevi, je u tome što koristi nanoFLOWCELL koncept pogona, odnosno baterijsku "tekuću ćeliju" koja pohranjuje energiju u tekućem elektrolitu umjesto na samoj elektrodi. Takva baterija ima svoju prednost što omogućuje brzo punjenje, te se može izraditi u bilo kakvom obliku, čime će se lako uklopiti u automobile bez obzira na njihov dizajn.

Valja naglasiti da nanoFLOWCELL AG ovu tehnologiju razvija punih 14 godina, pa su CTO tvrtke Nunzio La Vecchia i njegova ekipa presretni što se automobil napokon našao na cesti.   

"Oduševljeni smo što možemo prezentirati automobil s pogonom na tekuću ćeliju koji se od sada može voziti na javnim prometnicama, te nudi fantastične performanse uz nula emisiju štetnih sastojaka. S projiciranom maksimalnom brzinom većom od 350 km/h, ubrzanjem od 0-100 za 2,8 sekundi, obrtnim momentom od 2.900 NM, dužinom većom od 5,25 m i dosegom do 600 km, četverosjed QUANT e-Sportlimousine nije samo visoko konkurentan sportski automobil, već se nalazi daleko ispred svojeg vremena", kaže Nunzio.

Čelnici nanoFLOWCELL AG-a i njihovi partneri sada imaju zadovoljene sve uvjete za početak serijske proizvodnje koja bi prema njima trebala električne automobile podići na još jednu stepenicu više.

697318-c

Nažalost, opet se radi o električnom automobilu najviše klase namijenjenom ljudima koji ne pitaju za cijenu, pa još uvijek čekamo kada će se pojaviti prvi mali ekonomični električni automobil koji ni cijenom neće premašivati benzinske pandane, jer ćemo tek tada moći govoriti o "električnoj budućnosti" auto industrije. 

Izvor: nanoFLOWCELL

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam