Nalazite se
  • Pop Tech
  • Amazon ozbiljno planira dostavu droneovima
Članak
Objavljeno: 16.07.2014. 12:46

Leteća dostava 

Amazon ozbiljno planira dostavu droneovima

Izgleda da Amazonov plan dostave robe droneovima nije bio šala u službi marketinga.

Amazon ozbiljno planira dostavu droneovima

Vrlo je vjerojatno da nitko od vas nije shvatio ozbiljno našu vijest o Amazon Prime Air projektu dostave robe droneovima na destinacije udaljene do 30 minuta leta. Nakon što je izdao video u kojem je demonstrirao kako bi ta zračna dostavna služba funkcionirala, na internetu je prevladala struja koja je tvrdila da se radi o zakašnjeloj prvotravanjskoj šali u službi marketinga.

Duže vrijeme nakon toga Amazon je šutio, što je indiciralo da se doista vjerojatno radi o zafkanciji, no njegova glasnogovornica Mary Osako ovih je dana u razgovoru za E-Commerce Times potvrdila da tvrtka vrlo ozbiljno radi na tome, te je nedavno poslala službeni zahtjev američkoj Federalnoj agenciji za zračni promet (FAA), da im dozvoli letove tijekom kojih bi testirali letove droneovima za dostavu robe.

Osako je također navela da se dostavni komercijalni droneovi već testiraju u njihovim zatvorenim prostorima u SAD-u, ali i na otvorenom, no samo u zemljama koje nemaju zakone poput američkih koji to ne dopuštaju. Amazon je stoga zatražio FAA da im dopusti testne letove u zračnom prostoru SAD-a iznad 6 posjeda u njihovom vlasništvu,  s time da bi letjelicama upravljali licencirani piloti ili netko tko bi prošao specijalne testove prema zahtjevima FAA.

Amazon također navodi kako s FAA želi raditi na legislativi legalizacije komercijalnih letova droneovima, obzirom da čak i Američki kongres to razmatra, ali ne može učiniti ništa bez zelenog svjetla FAA.

Droneovi koje bi Amazon htio testirati bili bi težine od 27,5 kg i letjeli bi na visini od 120 metara.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam