Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Laundroid robot za slaganje rublja
Članak
Objavljeno: 09.01.2017. 15:46

CES 2017 

VIDEO: Laundroid robot za slaganje rublja

Koliko god bio pametan, robot još uvijek nije u stanju samostalno glačati.

VIDEO: Laundroid robot za slaganje rublja

Na ovogodišnjem CES-u saznali smo da će još jedan mrski kućni posao zamijeniti roboti. Na žalost, ne radi se o glačanju, koje se na top listi mrskih kućnih poslova prema anketama nalazi na prvom mjestu podjednako kod žena i muškaraca, ali predstavlja jedan korak do toga.

Naime, japanska tvrtka Seven Dreamers Laboratories, na sajmu je demonstrirala svojeg Laundroid robota koji ne može glačati rublje, ali će ga samostalno razvrstati i složiti na policu.

To funkcionira na taj način da oprano i posušeno rublje pobacate u ladicu ovog robotskog uređaja, nakon čega će njegovi algoritmi računalnog vida prepoznati o kojem se odjevnom predmetu ili drugom objektu (krpi, ručniku...) radi, te će svaki komad uredno presavinuti i složiti na policu kako već priliči, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ako se pitate tko će uopće kupiti ovakav neobični skupi kućanski uređaj koji samo slaže i sortira rublje, tvrtka kaže da uoči početaka predbilježbi već imaju jako puno zainteresiranih, a da su doista zanimljivi tržištu svjedoči i podatak kako su krajem prošle godine prikupili investicije u visini od 60 milijuna dolara, a među njihovim najvećim investitorima nalazi se i jedan Panasonic. Nadamo se da će inačica 2.0 imati i "ironing" (glačanje), pa bismo onda doista mogli razmisliti o ovom kućnom robotu. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi Robot rublje CES 2017 Laundroid
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam