Nalazite se
  • Pop Tech
  • BOSE razvija auto sjedala bez vibracija
Članak
Objavljeno: 05.01.2017. 11:32

CES 2017 

BOSE razvija auto sjedala bez vibracija

Patentirana suspenzija omogućit će vam da na cesti ne osjetite niti jedan kamenčić ili rupu.

BOSE razvija auto sjedala bez vibracija

Kada se veliki proizvođač grafičkih kartica Nvidija bavi razvojem autonomnih automobila, onda nas uopće ne čudi što se i audio gigant BOSE želi približiti automobilskoj industriji s nečim što nema nikakve veze sa zvukom.

Na ovogodišnjem CES 2017 sajmu BOSE predstavlja svoj "Beyond Sound" program koji razvija njegov specijalni istraživački odjel koji se ne bavi zvučnicima, slušalicama i audio sustavima.

Posjetiteljima CES sajma tako se pruža prilika da isprobaju "Bose Ride suspension seating", odnosno suspenzijski sustav za auto sjedala koja su postavljena u simuliranom autonomnom automobilu. Zahvaljujući radu svojih znanstvenika i inženjera, BOSE je napravio suspenziju za sjedala koja, kako kažu, "izolira vozače i putnike od svih vibracija na cesti, trešnje i neželjenih pokreta".

BOSE  koncept suspenzije sjedala

BOSE kaže da je ovo zamislio prije svega zbog očekivane vizije budućnosti cestovnog prometa u kojoj ćemo se svi voziti u autonomnim automobilima. Stoga smatraju ukoliko će nas voziti roboti, onda kao putnici trebamo imati puni komfor i udobnost, kako bismo mogli uživati u vožnji kao da sjedimo na udobnom naslonjaču u svojoj dnevnoj sobi. Ovo nije prvi puta da se BOSE bavi autosjedalima, već je novi sustav samo nadogradnja njegovih Bose Ride sjedala za kamione koja je predstavio 2010. godine. Pored toga BOSE kaže da je s razvojem ove tehnologije započeo još osamdesetih godina prošlog stoljeća, kada je njegov osnivač Amar Bose izumio sustav aktivne suspenzije koji je tada bio daleko ispred svojeg vremena.

Nova inačica suspenzijskih jednoosovinskih sjedala predstavljenih na CES-u zasad je još uvijek u fazi koncepta, pa će im budućnost ovisiti o zadovoljstvu posjetitelja koji će ih isprobati (i njihovih stražnjica).

Vezani sadržaji
Ključne riječi CES 2017 BOSE auto sjedala Bose Ride
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam