Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Fleye, vaš osobni leteći robot
Članak
Objavljeno: 06.12.2015. 13:27

Fleye 

VIDEO: Fleye, vaš osobni leteći robot

Ovaj dron se po dizajnu razlikuje od svih koje smo imali prilike vidjeti.

VIDEO: Fleye, vaš osobni leteći robot

Belgijski startup Fleye na tržište želi dovesti istoimenu letjelicu koju ne vole nazivati dronom, već osobnim letećim robotom.

Fleye dolazi u veličini i obliku nogometne lopte, te posjeduje jedinstveni pogonski sustav sa samo jednim propelerom, a na sebi nosi HD kameru, obilje senzora (akcelometar, žiroskop, magnetometar, sonar, visinomjer, GPS), te je upravljiv putem WiFi-a uz pomoć aplikacije za pametni telefon.

Obzirom na zatvoreni loptasti dizajn, korisnik ne može doći u interakciju s njegovim propelerom i pogonskim sustavom, pa kažu da je Fleye najsigurniji dron na tržištu, jer ga bez ikakvih posljedica po svoje prste možete udarati i gurati dok je u zraku.

Kao što možete vidjeti u ovom videu, Fleye ne djeluje nimalo nalik na multirotorske dronove kakve smo imali prilike vidjeti, te doista izgleda poput letećeg robota iz nekog SF filma. 

Također valja reći da je projekt u cijelosti open-source, pa Fleye dolazi s vlastitim SDK i open API programskim sučeljem, a Belgijanci vjeruju da će biti zanimljiv developerima koji će moći izrađivati raznovrsne aplikacije za njega i poboljšavati mu značajke.

Projekt se trenutno nalazi u sustavu crowdfundinga na Kickstarteru, te je za sada skupio 65.800 eura od traženih 175.000, no obzirom da do isteka kampanje ima još 40 dana, vjerujemo da će prikupiti traženi novac, kako bi mogao krenuti u masovnu produkciju i stići na tržište po cijeni od 599 eura (4.657 kn).

Ono po čemu se nažalost ne razlikuje od većine drugih dronova na tržištu je kratko trajanje baterije od samo 10 minuta.

Prve isporuke bi trebale započeti u rujnu 2016. 

Izvor: Kickstarter

Vezani sadržaji
Ključne riječi dron leteći robot Fleye
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam