Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Fender napravio Stratocaster od kartona
Članak
Objavljeno: 04.12.2015. 12:01

Kartonska gitrara 

VIDEO: Fender napravio Stratocaster od kartona

Gitarist Linkin Parka oduševio se kartonskom gitarom koja se može svirati kao prava.

VIDEO: Fender napravio Stratocaster od kartona

Ekipa Signal Snowboarda poznata je po neobičnim dizajnima daski za snowboardanje, no sada su odlučili napraviti nešto potpuno novo. Udružili su se s tvrtkom Ernest Packaging, velikim američkim proizvođačem ambalaže, te kultnim proizvođačem gitara Fenderom, kako bi napravili potpuno funkcionalnu kartonsku gitaru Fender Stratocaster, jedan od najpopularnijih modela električnih gitara na svijetu.

Kao što možete vidjeti u ovom videu, svi uključeni su vrlo ozbiljno prionuli projektu, a konačni rezultat je doista impresivan, jer usprkos tome što Strat posjeduje kartonski vrat, te šupljikavo i prozirno kartonsko tijelo, na njemu se može svirati kao na pravom, a čak ćete i u zvuku prepoznati tipični Fender sound. 

Dakako, za razliku od tijela i vrata, kartonski Fender posjeduje normalne magnete, elektroniku, pragove i gumbe koji se nalaze i na pravom Stratu.

Na kraju su gitaru dali Bradu Delsonu, gitaristu grupe Linkin Park, koji se oduševio time što je na njoj mogao svirati sve kao na pravom Stratu, a uz nju je dobio i certifikat da se radi o originalnom Fender Stratocasteru.

Dakako, ova gitara nije nešto što će trajati vječno, ali ju stoga možete bez problema "shredati" i reciklirati.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam