Nalazite se
  • Pop Tech
  • Narukvica snima TV program kad zaspite
Članak
Objavljeno: 18.12.2014. 16:47

KipstR 

Narukvica snima TV program kad zaspite

Ovaj nosivi gadget će vam "spasiti" utakmicu koju ste prespavali pred TV-om.

Narukvica snima TV program kad zaspite

Vjerojatno je svatko od vas bio u situaciji da je tijekom gledanja neke utakmice, filma ili reality showa zaspao ispred TV-a. Ukoliko u svojem "TV paketu" nemate neku uslugu koja nudi mogućnost vremenskog pomaka, odnosno gledanja programa unatrag, vjerojatno ste bili jako ljuti otkrivši da vam je promaklo pola drugog nastavka Hobbita i da ćete morati čekati reprizu ili se snaći na neki drugi način kako biste otkrili zašto zmaj ne voli patuljke. 

Tvrtka Virgin Media se udružila s dvojicom tehnološki naprednih tinejdžera, polaznika škole Manchester Creative Studio, kako bi uz njihovu pomoć proizvela pametnu narukvicu koja će doskočiti ovom problemu na taj način da će prepoznati kada zaspite, te će potom automatski aktivirati snimanje programa koji gledate putem TiVo boxa, odnosno ugrađenog Virginovog sustava za snimanje emisija s TV-a.

Ova narukvica pod nazivom KipstR posjeduje senzor za mjerenje srčanih otkucaja, uz čiju pomoć može prepoznati jeste li budni ili spavate, pa kada ustanovi da ste zadrijemali, ponaša se poput daljinskog upravljača, te automatski uključuje snimanje, pauziranje ili reprodukciju.

KipstR

To znači da će vam u trenutku kada se probudite nastaviti prikazivanje emisije od trenutka kada ste zaspali, pa vam više neće promaći niti jedna emisija zbog toga što vam nije dobro legla ona komadina mesa za božićni ručak pa ste zahrkali usred hit filma koji ste čekali čitav tjedan.

Valja navesti da Virgin Media nije odlučila napraviti ovu pametnu narukvicu iz čistog vica, već se vodila podacima jednog istraživanja u kojem je otkriveno da 18% ljudi tijekom božićnih blagdana zaspi na naslonjaču ispred TV-a, pa bi se moglo reći da će ovo biti idealan gadget za predstojeće dane.

Na žalost, TiVo box i TV usluge Virgina nisu dostupne kod nas, pa ćete morati pričekati dok ne stignu na hrvatsko telekomunikacijsko tržište, ili dok netko od naših pružatelja usluga televizije ne napravi vlastitu narukvicu protiv spavanja.  

Izvor: Virgin

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam