Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Oto Home gadget za pregled uha mobitelom
Članak
Objavljeno: 18.12.2014. 12:44

Cellscope 

VIDEO: Oto Home gadget za pregled uha mobitelom

Ovaj gadget i aplikacija za njega, omogućuje da vam liječnik na daljinu postavi dijagnozu.

VIDEO: Oto Home gadget za pregled uha mobitelom

Tvrtka Cellscope u prodaju je lansirala svoj  gadget Cellscope Oto Home koji se spaja na pametni telefon, te predstavlja "otoskop", odnosno instrument za pregled uha nalik na one koje ste vjerojatno vidjeli kod liječnika.

Oto Home nema dovoljno pametnu umjetnu inteligenciju da bi mogao sam dijagnosticirati bolujete li od infekcije, no njegova aplikacija će vam snimiti video uha, te ga poslati liječniku koji će postaviti dijagnozu i prepisati vam terapiju, pa nećete gubiti vrijeme na odlazak u ambulantu. Svi koji ste imali ili imate malu djecu znate da se upale uha (i druge bolesti) obično pojavljuju za vikend kada rade samo hitne službe, pa vam je jasno koliko bi vam ovo moglo značiti.  

Sam gadget će vas koštati 79 dolara, no svaku konzultaciju liječnika ćete platiti 49 dolara, s time da će vam nakon kupnje gadgeta prvi pregled biti besplatan.

 

Osim ove inačice gadgeta koja je namijenjena za kućne potrebe, Cellscope za 299 dolara prodaje i profesionalnu koja je namijenjena liječnicima, te dolazi u obliku pneumatskog otoskopa s pumpicom, čime omogućuje ustanoviti kako uho odgovara na promjene tlaka. Aplikacija za uređaj dolazi s HIPAA sustavom pohrane u oblaku, izvozom PDF-ova za preglede i drugim značajkama korisnim za dijagnostiku i arhiviranje medicinskih podataka.

Uređaj je za sada dostupan samo u Kaliforniji, gdje ćete dobiti i usluge servisa liječnika koji će vam iz vaših snimki uha slati rezultate pregleda, eventualne uputnice za dodatne preglede kod specijalista i recepte za lijekove.

Gadget trenutno podržava samo iPhone 5 i 5S telefone, no najavljuju podršku i za mnoge druge mobilne uređaje.  

Izvor: Cellscope

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam