Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.07.2016. 10:34

Google 

VIDEO: Android 7 se službeno zove Nougat

Mada su dosadašnje glasine upućivale na ime Nutella, Google je donio drugu odluku.

VIDEO: Android 7 se službeno zove Nougat

Google je napokon objavio službeno ime svojeg novog mobilnog operativnog sustava Android 7.0, koje pomalo iznenađujuće glasi Nougat.

U posljednjih nekoliko mjeseci brojni korisnici su nastojali pogoditi o kojoj se "slastici" radi, a u posljednje vrijeme svi su očekivali da će ime glasiti Nutella, obzirom da je potpredsjednik Androida Hiroshi Lockheimer na Twitteru objavio sliku menija jednog restorana, uz komentar da ga jedan desert posebno zanima. Na slici se među desertima nalazila Nutella Pizzetta, što je mnogima djelovalo kao potvrda da će se Android 7.0 zvati upravo Nutella.

Međutim, Google je početkom mjeseca objavio drugu sliku na kojoj su se nalazila imena Nougat, Nectar, Nachos i Nutmeg, što je dalo naslutiti da se odustalo od Nutelle, potvrda čega je ovaj video s predstavljanja novog OS-a.

Obzirom da je Google svojevremeno ušao u partnerstvo s Nestleom, kako bi izdao Android 4.4 KitKat, razlog zbog kojeg sada nije odabrana Nutella možda leži u tome što nisu uspjeli postići dogovor s Ferrerom, jer im čuvena talijanska tvrtka nije htjela besplatno dati licencu na korištenje imena.

Mada se čini da bi Ferreru ovo bilo odlična reklama za njegov proizvod, očito ipak nisu bili dovoljno impresionirani Androidom, te su zaključili da njihov brand nije ništa manje poznat od Googleovog. Pored toga, možda su pomislili ako bi Android 7.0 OS ispao loš, to bi moglo stvoriti i negativnu reklamu Nutelli.

Dakako postoji i mogućnost obrnute priče, pa je Google možda očekivao da će dobiti lovu od Ferrera za reklamiranje Nutelle.

Kako god bilo, novi Android sada ima službeno ime, a na tržištu bi se trebao pojaviti krajem godine.

Izvor: Android [Twitter]

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google Nougat Android 7.0
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam