Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.06.2016. 14:09

Ban 

Norveška zabranjuje prodaju benzinaca

Četiri najjače stranke složne da se do 2025. godine zabrani prodaja automobila na benzin i dizel.

Norveška zabranjuje prodaju benzinaca

Svim nam je poznato da je Norveška najveći izvoznik nafte u Europi, te jedan od najvećih u svijetu. Bez obzira na to, ekološka svijest Norvežana je na vrlo visokoj razini, pa danas više od 24 posto automobila u toj zemlji pokreću električni motori.

Prema pisanju norveških medija, sljedeći veliki politički "zeleni potez" Norveške biti će zabrana prodaje automobila na fosilna goriva (benzin i dizel), a za to već navodno postoji konsenzus četiri najjače norveške političkestranke.

Drugim riječima, to znači da  bi Norveška mogla postati prva zemlja na svijetu u koju nećete moći ući s autom na benzin, a mnogi će veliki skandinanski proizvođači automobila poput Volva morati  zaobići svoje susjedstvo ili se potpuno orijentirati na proizvodnju električnih vozila.

Za sada ovaj prijedlog još nije predstavljen kao nacrt novog zakona, no već je naišao na veliku potporu javnosti. Vijest je vrlo brzo stigla i do Elona Muska koji je na svojem Twitter profilu objavio kako je oduševljen, te kaže da je Norveška fenomenalna zemlja.

Musk Twitter

Nije nam jedino poznato hoće li Norveška nakon 2025. nastaviti crpiti, prerađivati i izvoziti svoju naftu (recimo nama), koja joj je omogućila bogatstvo na kojem se temelji njezino bogatstvo. 

Izvor: Electrek

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam