Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.06.2016. 13:16

Recode 

VIDEO: Musk uvjeren da živimo u video igri

Poznati inovator i poduzetnik smatra da je najbolji dokaz da živimo u tuđoj simulaciji upravo razvoj gaminga u posljednjih 20 godina.

VIDEO: Musk uvjeren da živimo u video igri

Na ovotjednoj Recode konferenciji, jedan od najzanimljivijih gostiju bio je Elon Musk koji je govorio o svojem pogledu na budućnost, pa je tako recimo iznio plan da SpaceX dovede čovjeka na Mars 2025 godine, a nije zaboravio ni malo ubosti Google zbog razvoja AI-a, koji bi nas jednog dana mogao dovesti do istrebljenja po scenariju iz Terminator filmova.

Jedna od stvari o kojima je govorio, a koje do sada još nismo čuli od ovog genijalca, njegova je izjava u kojoj kaže da je uvjeren kako svi mi živimo u nečijoj simulaciji, odnosno svojevrsnoj video igri kojom upravlja neka napredna vanzemaljska inteligencija.

Drugim riječima, čitav naš svijet za koji smatramo da je stvarnost, najvjerojatnije je simulacija koja je tehnološki toliko napredna da likovi žive svoje individualne živote nesvjesni da se nalaze u nečijoj video igri, kao što objašnjava u ovom videu.

Ovo nije prvi puta da smo čuli takvu teoriju, no nekako nam je neobično da dolazi od strane Muska, mada nas je isto tako svojevremeno iznenadio kada je upozorio na razvoj umjetne inteligencije i robota, dok istovremeno njegov Tesla Motors već ugrađuje sustave autonomne vožnje u automobile.

Musk ovu tvrdnju o simulaciji potkrepljuje time što kaže da je razvoj video igara najbolji dokaz koji ide u prilog toj temi, jer kada vidi napredak koji je postignut u samo 20 godina, siguran je da ćemo kroz neko vrijeme simulacije razviti do te mjere da nitko tko se nađe u njima neće moći prepoznati i odvojiti stvarnost od virtualnog svijeta.  

Izvor: Recode [YouTube]

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam