Nalazite se
  • Lifestyle
  • Nakon Pokemon Go AR igra s audio tragovima
Članak
Objavljeno: 19.09.2017. 16:01

Niantic 

Nakon Pokemon Go AR igra s audio tragovima

Tvrtka koja je AR gaming približila masama radi na novom naslovu koji će dobiti zanimljive značajke.

Nakon Pokemon Go AR igra s audio tragovima

Svi znamo na koji je način Niantic osvojio svijet svojom AR igrom Pokemon Go koja je svjetove proširene stvarnosti dovela na pametne telefone, a igrače istjerala na ulice, gdje su kao sumanuti tražili mala popularna čudovišta.

Niantic sada radi na novoj AR igri o kojoj iz razumljivih razloga šute kao zaliveni, no njihov tehnički direktor (CTO) Phil Keslin dao je naslutiti da će važan dio nje biti zvuk.

Umjesto da ljudi drže svoje telefone uperene dok stupaju u interakciju s igrom, developeri traže neke alternative, a po Keslinu je jedna od njih da se koristi zvuk koji bi igračima mogao govoriti gdje bi trebali ili ne bi trebali ići, odnosno zvukom bi bili navođeni na smjerove potrage. "Za to bi zvuk u njihovim slušalicama mogao biti povezan s proximity senzorom koji pristupa akcelerometru telefona i mogli biste dobivati određene tragove", navodi Keslin, no naglašava da su to tek moguće opcije korištenja zvuka, ali ne znači da će audio navođenje doista biti dio nove igre na kojoj rade u tajnosti (zasad). Nadamo se da ćemo uskoro saznati nešto više, a nekako imamo osjećaj da će ponovno posegnuti za licencom neke velike hit franšize, jer su svjesni da im svjetsku slavu nije omogućio toliko AR koliko Nintendovo ime Pokemon.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam