Nalazite se
  • Lifestyle
  • Sretni sati uz rakiju s domaćim developerima na gamescomu
Članak
Objavljeno: 25.08.2017. 10:28

gamescom 2017. 

Sretni sati uz rakiju s domaćim developerima na gamescomu

Hrvatski gaming štand na gamescomu predstavljalo je sedam poznatih firmi iz branše

Sretni sati uz rakiju s domaćim developerima na gamescomu

Gamescom popratni partyji neslužbeno su nezaobilazni dio gamescoma. Čim završi čekanje u redovima i igranje omiljenih novih naslova (za korisnike) te obilaženje (potencijalnih) partnera na sajmu i upoznavanje s kolegama iz drugih kompanija (za predstavnike medija i industrije), vrijeme je za povratak doma/u hotel i dotjerivanje za odlazak na jedan od brojnih partyja. Zabava za korisnike počinje večeras, uz brojne koncerte i ostale evente, a za developere i medije praktički je završila sinoć, sa zadnjim službenim danom poslovnog dijela najvećeg europskog sajma video igara.

1

 Hrvatska se četvrtu godinu zaredom predstavila u poslovnom dijelu, i to sa sedam firmi: Croteam (The Talos Principle VR), Gamepires (SCUM), Exordium Games (The Last Encounter), Iron Ward (Solstice Chronicles: MIA), LGM Games (Starpoint Gemini Warlords), Phageborn Team (Phageborn TCG) i Reboot (Reboot časopis i eventi). 

"Jako smo zadovoljni ove godine. Uspjeli smo u manje dana obaviti više posla nego prošle godine. Sastanaka ima puno više i ljudi nam dolaze sami jer je Iron Ward je već postao prepoznatljiv u svijetu. Izdali smo drugu igru i pitchamo treću.", ekskluzivno nam je otkrio Hrvoje Horvatek, direktor Iron Warda. 

3

Andrej Levenski, CTO Gamepiresa, također je iznimno zadovoljan dolaskom ove godine: "Ogromna je razlika kada se komunicira s osobom putem Skypea ili putem e-maila nego kad se u četiri oka porazgovaramo o konkretnim problemima  i u puno kraćem roku se razmijeni puno više informacija, ideja i iskustva." 

2

Osim dogovorenih sastanaka, svaki štand/studio pokušava namamiti slučajne prolaznike raznim delikatesama i poklonima, a u našem slučaju, pod pokroviteljstvom Reboota, to je bila domaća rakija, koja se dijelila svaki dan u happy hours terminu od 5 do 7 sati. Jesu li game developeri uspjeli popiti 150 litara šljivovice, koliko je otpremljeno na sajam, još uvijek ne znamo, ali možemo reći da su sa štanda odlazili sretni i rumenih obraza.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam