Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.11.2017. 09:24

Game Dev Career Day 

Kako naći posao u hrvatskoj industriji video igara

U zagrebu je održan dan karijera za game developere i sve koji to žele postati.

Kako naći posao u hrvatskoj industriji video igara

Game dev akademija Machina u Zagrebu je održala prvi dan karijera fokusiran na domaću industriju video igara. Shodno tome, na sajmu su sudjelovali poznati hrvatski game studiji: LGM Games, Void Game Studio, Cateia Games, Ironward, Gamepires, CODECACAO i Exordium Games.

Oni su se predstavili kako na štandu, tako i putem predavanja, gdje su zainteresiranim polaznicima pokušali dočarati svoj prosječni radni dan i obaveze. Josip Mihić iz LGM Gamesa objašnjavao je pravila dobrog UI dizajna, concept arta, key arta, (PR) ilustracije i grafičkog dizajna.

O tome kako iskrenom komunikacijom pretvoriti hejtere u zelote igre, pričao je Josip Barišić iz Gamepiresa. "Uči se radom, ne znanjem", istaknuo je Boris Mikić iz Cateia Gamesa u predavanju o programiranju te upozorio da nikad ne biste smjeli koristiti Javu.

Ivan Jakubi je pak opisao kako je njegov indie tim prešao put od početnog zanosa do ukidanja rada na prvoj igri. Pronalazak dovoljno motiviranih i sposobnih ljudi te poštovanje rokova naveo je kao najvažniju stvar za gaming startup.

Za kraj je održan i panel, na kojem su su polaznici dotadašnje predavače mogli pitati bilo što što ih zanima o razvoju video igara u Hrvatskoj i inozemstvu. Njihova pitanja i odgovore, kao i cijela predavanja, možete pogledati u ovom videu.

Obzirom da su mnogi sudionici Game Dev Career Day događanja aktivno surađivali s nama u izradi teme broja u ovomjesečnom izdanju časopisa VIDI br. 260 u kojoj možete saznati sve detalje o pokretanju game development startupa, svim fazama izrade i promocije igre te kadrovima koji su vam potrebni u timu, preporučujemo vam da pohrlite na kioske :)

VIDI 260
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam