Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.10.2017. 12:14

Hack it! 

Masaža za 11 timova na dvadesetčetverosatnom hackathonu

Započeo hackathon Hrvatskog telekoma, 24 satno natjecanje 11 timova u stvaranju komunikacijskih rješenja.

Masaža za 11 timova na dvadesetčetverosatnom hackathonu

Hack it! hackathon Hrvatskog Telekoma, organizira se u suradnji s hub:raum start up akceleratorom Deutsche Telekoma. Samo natjecanje je najavila robotica Pepper, a nakon njenih uvodnih riječi o budućnosti komunikacija izlaganje je nastavila Marija Felkel, članica Uprave za ljudske resurse HT-a te voditeljica projekta Ana Pauzar. Hackathon se odvija po drugi puta zaredom u edukacijskom centru Hrvatskog telekoma, gdje će se u sljedećih 24 sata na ovom zahtjevnom natjecanju nadmetati 11 timova iz hrvatske i regije u izradi rješenja za „imerzivne komunikacije budućnosti“.

download (2)

Cilj samog hackathona je da ponuđeno rješenje bude održivo i da se može realizirati i implementirati unutar hrvatskog, ali i tržišta Deutsche Telekoma. Sami natjecatelji će na raspolaganju imati sve moguće blagodati, od hrane, grickalica i energetskih napitaka, pa sve do masažera, da čim lakše prebrode tih 24 sata i da smisle čim bolju ideju. Pobjednički tim će dobiti nagradu od 30.000kn, mogućnost realiziranja svoje ideje u sklopu hub:raum start-up akceleratora Deutsche Telekoma te druge nagrade partnera ovog događaja. Za drugoplasirani tim  nagrada je 15, a treći 7,5 tisuća kuna.

download

Na ovogodišnji hackathon stiglo je 125 prijava iz zemlje, ali po prvi puta ove godine i iz regije. Tako će se uz naše timove nadmetati i 2 tima iz Slovenije te jedan iz Mađarske. Uz to po prvi puta snižena je dobna granica za natjecatelje tako da ove godine uz bok studentima i ljudi koji već rade u struci, konkurencija će biti i srednjoškolski tim iz MIOC-a koji dolazi pod vodstvom svojih mentora iz škole. Osim prijavljenih timova hackathon će ugostiti preko 130 stručnjaka, mentora te ostalih gostiju iz startup zajednice.

Hackathon

Prošlogodišnji pobjednici iz tima „Maggie“ su za svoje rješenje komunikacijskog asistenta dobili inicijalnu investiciju od 30.000 eura od hub:rauma te trenutno rade na prototipu svojeg rješenja za koje se već interesiraju renomirane svjetske kompanije.

Više detalja o samom događaju potražite na www.hackit.hr

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam