Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.10.2017. 13:47

AV-TEST 

Top 6 antivirusa za Android telefone

Zanimljivo je da su sva testirana rješenja bolja od Googleovog Play Protecta.

Top 6 antivirusa za Android telefone

Stručnjaci za računalnu sigurnost instituta AV-TEST proveli su u rujnu ove godine novo istraživanje antivirusnih rješenja za Android platformu i usporedili ih s Googleovim Play Protectom kako bi ustanovili jesu li rješenja "treće strane" bolja ili lošija od Googleovog, a upravo objavljeni rezultati ne idu mu u prilog.  

Najboljih šest rješenja razvijeno je od strane tvrtki Trend Micro, Symantec, Sophos, Cheetah Mobile, Bitdefender i Antiy koje su postigle rezultat stopostotne zaštite u testovima performansi, upotrebljivosti i značajki (performance, usability, features).

Teblica AV-TEST testiranje Android antivirusa

Sigurnosna rješenja Tencenta i McAfeea su također postigla jako dobar rezultat od 99,9%, dok su ona koja su razvili G Data, Ahn Lab i Avast iza njih s 99,8 posto.

Prilično iznenađujuće je da se Googlev Protect Play pokazao ispod svih očekivanja, pa je njegov anti-malware shield koji je integriran u Play Store detektirao samo 65,8 posto najnovijeg Android malwarea u realnom vremenu i 79,2 posto u uzorcima virusa starim 4 tjedna. Googleovo rješenje je stoga jedino kojem AV-TEST nije dodijelio certifikat.

Drugim riječima ako nemate dobar antivirusni softver možete pokupiti neku boleštinu preuzimanjem aplikacija iz Google Play trgovine, jer rješenje koje je integrirano u nju propušta puno toga.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google Android test AV-TEST antivirusi
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam