Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.11.2011. 15:51

Facebook 

Europska komisija će kazniti Facebook?

Europska komisija bi mogla kazniti Facebook zbog "trgovanja" privatnim podacima korisnika.

Europska komisija će kazniti Facebook?

Britanski Telegraph piše kako se Europska komisija sprema zabraniti korištenje privatnih podataka korisnika društvenih mreža u svrhu oglašavanja, što se odnosi najviše na Facebook.

EK navodi kako mnoge kompanije za svoje ciljano oglašavanje koriste informacije dobivene od društvenih mreža, koje uključuju njihovo političko opredjeljenje, religioznu pripadnost, seksualnu orijentaciju, pa čak i lokaciju na kojoj se nalaze u svakom trenutku.

Ovo "trgovanje informacijama", prema mišljenju EK, provodi se čak i u slučajevima kada korisnici podese postavke privatnosti na taj način da nisu dostupne široj javnosti.

Ukoliko Facebook ne uskladi svoje poslovanje s novim uredbama EK, koje će biti izdane u okviru novog Zakona o zaštiti podataka, mogao bi se suočiti s tužbom od strane EU, bez obzira na to što se njihovi serveri nalaze u SAD-u, a to bi ujedno moglo odgoditi plan Facebooka da se iduće godine njegove dionice pojave na burzi.

Potpredsjednica Europske komisije, Viviane Reding, izjavila je kako korisnici imaju pravo znati koji se podaci prikupljaju i u koje svrhe, a podaci potrošača bi trebali biti jače zaštićeni, bez obzira u kojoj se zemlji nalaze.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam