Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.08.2011. 11:04

Facebook 

Facebook mijenja opcije privatnosti

Promjene koje Facebook uvodi, omogućit će korisnicima jasniji uvid u to što i s kim dijele, kao i ono što drugi mogu dijeliti o svojim prijateljima.

Facebook mijenja opcije privatnosti

Glavna promjena koja će se desiti na najpopularnijoj svjetskoj društvenoj mreži tiče se promjene mjesta informacija o tome tko što vidi iz dijela o podešavanjima na vidljivije mjesto, odmah pored zapisa ili slike.

U službenom priopćenju Facebook navodi kako se "više nikada na vašem profilu neće pojavljivati stvari koje ne želite, niti biste se ikada trebali pitati tko sve može vidjeti određeni sadržaj". Facebook sad uvodi opciju koja će vam omogućiti da jednim klikom dobijete uvid u to tko vidi koji sadržaj, kao i da na isto tako jednostavan način možete promijeniti postavke.

Pored toga Facebook je napokon uslišao želje onih kojima je smetalo što su svi zapisi i slike na kojima su tagirane osobe odmah vidljive, pa je uveden novi dodatni korak - odobravanje.

 Facebook navodi kako se više nikada na vašem profilu neće pojavljivati stvari koje ne želite, niti biste se ikada trebali pitati tko sve može vidjeti određeni sadržaj 

Korisnici također sad imaju mogućnost odobravanja tagiranja na svojim fotografijama. Ljude koji se ne nalaze na vašoj listi prijatelja sada ćete također moći tagirati, ali će oni to morati odobriti korištenjem opcije Pending posts (postovi na čekanju), koja korisnicima omogućava odobravanje, ali i mogućnost uklanjanja svojeg imena s fotografije, videa ili komentara prije nego što se pojavi na njihovoj stranici profila.

Stara opcija View Profile As koja je omogućavala korisnicima da vide kako njihovi prijatelji vide njihov profil, sada je iz podešavanja postavki prebačena na glavnu stranicu. Druga stara opcija, izbor sa kim dijelite koji zapis ili fotografiju, sada je dobila nadogradnju, odnosno mogućnost naknadnog izbora grupe.

Nove opcije biti će omogućene širom svijeta u nekoliko idućih dana, a kad se pojave, korisnici će ih moći pregledavati kroz posebno dizajniranu virtualnu šetnju kako bi se čim bolje s njima upoznali.

Kroz nekoliko zadnjih poteza, Facebook sve više odiše nekom pozitivom, još bismo jedino željeli da napokon uvede mogućnost brisanja računa jednim klikom, što bismo najtoplije pozdravili, jer gotovo svatko od nas ima poneki račun kojeg bi se na najjednostavniji mogući način želio riješiti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam