Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.07.2011. 01:27

Facebook 

Facebook zabranio oglas za Google+

Web programer Michael Lee Johnson htio je povećati broj prijatelja na mreži Google+, stavio oglas na Facebook, no ovima se to nije dopalo.

Facebook zabranio oglas za Google+

Tekst oglasa kojim je Johnson na Facebooku pozvao prijatelje na novu društvenu mrežu glasio je "Dodajte Michaela na Google+. Ako ste dovoljno sretni da imate Google+ račun, dodajte Michaela Lee Johnsona, internet geeka, programera i tehnološkog virtuoza".

Očito je da je ovo bilo jako zabavno Johnsonu, no ne i Facebooku, koji je njegov oglas uklonio, no bez navođenja razloga. Tekst objašnjenja koje je dobio Johnson glasio je: "Na žalost ne možemo vam navesti konkretni prekršaj koji je ocijenjen kao zloupotreba. Molimo da pogldate naša pravila o korištenju ukoliko imate neka dodatna pitanja".

 Johnson je preko noći postao simbolom malog čovjeka u borbi protiv velike korporacije 

Iako postoji legitimno pravo Facebooka da zabrani oglase poput ovog, utemeljeno disclaimerom o oglašavanju po kojem Facebook može odbiti oglase bilo kada i iz bilo kojih razloga, ukoliko promoviraju konkurentske proizvode i servise, taj potez im nije bio pametan, jer je Johnson preko noći postao slavan, a Facebook je teško ispljuvan od strane korisnika društvene mreže Google+, ali i onih s Fejsa.

Johnson je nakon objavljivanja informacije o tome što mu se desilo, dobio na tisuće lajkova na Facebooku, te tisuće +1 oznaka na Google+, te je postao simbolom borbe malog čovjeka protiv ogromne korporacije.

Mislimo kako bi mu Google trebao poslati pozamašnu svotu love zbog ovog poteza, jer im je napravio više koristi u nadmetanju s Facebookom, nego čitava njihova propagandna mašinerija.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam