Nalazite se
  • Računala
  • Novosti
  • Facebook dnevno blokira 600.000 sumnjivih pokušaja logiranja
Članak
Objavljeno: 31.10.2011. 13:08

Facebook 

Facebook dnevno blokira 600.000 sumnjivih pokušaja logiranja

Mada Facebook dnevno blokira 600.000 logiranja, pojašnjavaju kako se ne radi uvijek o hakiranju.

Facebook dnevno blokira 600.000 sumnjivih pokušaja logiranja

Prošli tjedan na blogu Facebooka je objavljena vijest o blokiranju 600.000 pokušaja logiranja na račune korisnika tijekom samo jednog dana, pa se stekao dojam kako se radi o 600.000 pokušaja hakiranja.

Obzirom da su neki mediji prenijeli tu informaciju upravo na taj način, Facebook je izdao priopćenje kako se ne radi o tome da su svi ti računi  kompromitirani ili hakirani, već se to dešava kad nije potpuno jasno pokušava li se na račun prijaviti njegov pravi vlasnik.

U tim situacijama Facebook preventivno ili naknadno (retroaktivno), blokira pristup računu koji se učini sumnjivim i tako štiti sigurnost svojim korisnicima.

Kako kažu iz Facebooka, "retroaktivno blokiranje pristupa računu odnosi se na sve situacije u kojima Facebook otkrije neke anomalije u aktivnosti profila".

Prijavljivanje na račun koje se učini sumnjivim može biti rezultat aktivnosti hakera koji pokušava ukrasti račun, ali se vrlo često radi i o pokušaju prijavljivanja samog korisnika čije je računalo zaraženo malicioznim softverom.

U tom slučaju dolazi do preventivnog blokiranja, a Facebook traži od korisnika skeniranje i "popravak" računala, kako bi mu se dopustio povratak na njegov račun.

Ipak, iz Facebooka priznaju kako su neki od 600.000 računa koje Facebook tretira kao sporne doista kompromitirani, ali koliko iznosi točan broj hakiranih računa na dnevnoj razini, nisu mogli precizirati.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam