Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.05.2015. 13:10

Akvizicija 

VIDEO: Stiže VR Facebook

Tvrtka Surreal Vision od sada se nalazi u vlasništvu Oculus VR-a koji će iskoristiti njezinu tehnologiju rekonstrukcije 3D scena.

VIDEO: Stiže VR Facebook

Vaš profil u VR Facebooku bi jednog dana mogao izgledati ovako.

Proizvođač Oculus Rift naočala, tvrtka Oculus VR, objavila je na svojem službenom blogu da je kupila još jednu tvrtku čiju će tehnologiju iskoristiti za obogaćivanje svojih virtualnih svjetova.

Akvizicijom tvrtke Surreal Vision koja se fokusira na rekonstrukciju 3D scena u realnom vremenu, Oculus će nastojati ući i na tržište tehnologije za telekonferencije, pa kaže da će "odlična rekonstrukcija scena podići telepresence na višu razinu, omogućujući vam da se krećete naokolo u stvarnom svijetu i ulazite u interakciju s objektima u realnom prostoru unutar virtualne stvarnosti".

Ova akvizicija bi ujedno mogla omogućiti i jedan novi oblik VR druženja između korisnika njihovih naočala, što bi moglo dovesti čak i do neke inačice VR Facebook društvene mreže, obzirom da je Zuckerberg svojevremeno platio 2 milijarde dolara kako bi Oculus došao pod njegovo okrilje, pa sigurno ima nekih planova u tom smjeru.

Ako pustimo malo mašti na volju, to bi moglo izgledati tako će svaki korisnik Facebooka imati svoj profil u obliku stana, kuće, kvarta ili grada, odnosno prostora koji će moći urediti po vlastitoj želji, te mu čak dodati i stvarne prostore iz svojeg doma koji će biti 3D rekonstruirani tehnologijom Surreal Visiona. Kroz profile ćete doslovce šetati svojim avatarom iz prvog lica u virtualnoj stvarnosti, što malo podsjeća na neku VR inačicu Second Lifea, za koji već postoji Project Viewer podrška za Oculus Rift (video dolje).

Izvor: Oculus VR Blog

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam