Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.05.2015. 16:46

Peeple 

VIDEO: Špijunka kroz koju gledate i kad niste kod kuće

Pametna špijunka se aktivira na kucanje na vratima, snima posjetitelje i javlja na vaš pametni telefon.

VIDEO: Špijunka kroz koju gledate i kad niste kod kuće

Tvrtka Building 10 Technology, na čijem je čelu bivši inženjer NASA-e Chris Chuter, zaključila je da je došlo vrijeme da se opameti još jedan mali djelić našeg doma, a to je špijunka kroz koju ponekad pogledamo kako bismo razmislili o tome hoćemo li otvoriti vrata ako se ispred njih nalazi neka sumnjiva faca, prodavač osiguranja, promoter "senzacionalnih ponuda", uručitelj sudskih poziva, ili osoba kojoj treba nešto platiti.

Oni su stoga napravili pametnu špijunku pod nazivom Peeple, koja predstavlja kameru s Wi-Fi čipom, te se montira na vaša vrata s unutrašnje strane gdje se nalazi postojeća "analogna" špijunka, a jednostavno se može zalijepiti i na staklene površine.

peepleHowItWorks

Nakon toga, pametna će se špijunka spojiti na vašu bežičnu mrežu, putem koje će "surađivati" s aplikacijom vašeg Android ili iOS telefona.

Kada vam netko zakuca na vrata, kamera će ga snimiti i javiti vam na telefon, pa ćete odmah saznati tko je ispred njih, bez obzira nalazili se u kući ili izvan nje.

Pored toga, ako ne pratite u realnom vremenu tko vas je sve posjećivao, kamera Peeblea snima povijest osoba koje su kucale, pa ćete fotke moći pregledavati kada god to poželite kasnije.

Peeple se trenutno nalazi na Kickstarteru, gdje je 31 dan prije isteka kampanje već prikupio više od traženih 50.000 dolara za pokretanje proizvodnje, pa će ga oni koji su uplatili 99 dolara (685 kn) dobiti u svibnju iduće godine, dok će mu tržišna cijena biti oko 150 dolara (1038 kn). 

Izvor: Building 10 Technology

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam