Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.12.2017. 12:04

Ranjivost 

Skriveni keylogger na HP laptopima

HP je izdao listu laptopa koji bi mogli prikupljati sve što pišete na tipkovnicu.

Skriveni keylogger na HP laptopima

Stručnjak za sigurnost Michael Myng otkrio je "keylogging kod" u softverskim driverima za Synapticsov touchpad predinstaliranim na HP-ovim laptopima. Ovaj skriveni softver u stanju je zabilježiti svako slovo koje otipkate, pa bi se stoga mogao iskoristiti za uhođenje, krađu passworda i podataka s kreditnih kartica kojima online plaćate.

Odmah po otkriću Myng je kontaktirao HP i u razgovoru s njim saznao da je više od 460 modela njegovih laptopa izloženo toj ranjivosti, pa su između ostalih ugroženi EliteBook, ProBook, Pavilion i Envy modeli, a HP je izdao čitavu listu modela uređaja koji sežu od 2012. godine, a možete ju pronaći ovdje.

envylpfy17_gallery_zoom2

HP u svojoj izjavi navodi: "HP koristi Synaptics touchpadove na nekim svojim prijenosnim računalima i surađuje sa Synapticsom kako bi osigurali zakrpe za grešku koja je pronađena na HP sustavima“.

Myng kaže da je keylogger po "defaultu" isključen, no napadač s pristupom računalu može ga uključiti i potom snimati sve što se piše.

HP navodi da bi ovo moglo dovesti do gubitka povjerenja korisnika, no tvrdi da Synaptics i HP zbog te ranjivosti nemaju pristup podacima korisnika.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam