Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.12.2017. 10:05

Valve 

Gameri se vraćaju na Windows 7 OS

Novi podaci ukazuju na trend povećanja udjela Windows 7 OS-a među gamerima.

Gameri se vraćaju na Windows 7 OS

Podaci koje je objavio NetMarketShare za studeni 2017. ukazuju da udio korisnika koji koriste Windowse 10 globalno raste, no kada se govori o gamingu to baš i nije tako.

Valve je prošli mjesec objavio podatke o prilično velikom rastu korisnika Windowsa 7 na Steamu od 6,67 posto u odnosu na mjesec dana prije, čime je dosegnut ukupni udio od 69,89 posto onih koji za igranje koriste stariji operativni sustav Microsofta.

To znači da gotovo 7 od 10 PC-a koji se koriste za gaming radi na Windowsima 7 u trenutku dok Microsoft želi sve korisnike natjerati čim prije da svi prijeđu na novi OS, pa stoga čak i navodno namjerno kasni sa zakrpama za sedmicu prema tvrdnjama nekih sigurnosnih stručnjaka.

Što se udjela Windowsa 10 na Steamu tiče, oni se nalaze na 23,65% računala gamera, što je pad od 4,97 posto u odnosu na mjesec dana ranije.

Kada se govori o razlozima zbog kojih je došlo do ove situacije, Valve ništa ne spekulira, no neki smatraju da je razlog u tome što se mnogi gameri koji u ovo predblagdansko doba kupuju nova računala bez operativnog sustava odlučuju za piratske inačice Windowsa 7.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam