Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.09.2017. 11:32

8K AQUOS 

Sharp započinje prodaju potrošačkih 8K televizora

Mada ni ulazak 4K televizora u naše domove još uvijek nije dovršen, Sharp već želi da kupujemo 8K TV-e.

Sharp započinje prodaju potrošačkih 8K televizora

Ukoliko kod kuće posjedujete kvalitetan Full HD televizor velike dijagonale, teško ćete se odlučiti na kupnju novog 4K TV-a (barem dok ne crkne), a o televizorima 8K rezolucije vjerojatno još niti ne sanjate.

Sharp je prije više godina na sajmovima počeo predstavljati prototipe 8K televizora, a sada je na svojoj Horizon Broadened: SHARP 8K Ecosystem konferenciji u Šangaju objavio da njegovi 8K AQUOS televizori kreću na potrošačko tržište.

Prodaja tih televizora razlučivosti od 7.680 x 4.320 piksela započet će u prosincu ove godine u Japanu i Kini, dok će u Europu stići početkom 2018. godine.

Na konferenciji u Šangaju Sharp je ujedno predstavio 8K Ekosustav inicijativu čiji cilj je usavršiti procese snimanja, editiranja i broadcastinga 8K sadržaja, kako bi budući kupci na svojim 8K televizorima imali što gledati u toj bolesnoj rezoluciji.

Sharp nije govorio ništa o cijenama tih uređaja, no japanski mediji tvrde kako raspolažu informaciju da će najjeftiniji model koštati oko milijun jena, što iznosi oko 9.000 dolara ili 56.192 kuna.

Vezani sadržaji
Ključne riječi prodaja Sharp televizori 8K 8K AQUOS
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam