Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.09.2017. 16:35

IFA 2017 

VIDEO: Lenovo Mirage AR je Star Wars ekskluziva

Lenovo i Disney su na IFA sajmu predstavili hardversko-softverski kit Star Wars: Jedi Challenges.

VIDEO: Lenovo Mirage AR je Star Wars ekskluziva

Među zanimljivim proizvodima koje je predstavio Lenovo na IFA 2017 sajmu u Berlinu su novi konvertibilac Yoga 920, glasovni kućni asistent Lenovo Home Assistant Pack, kao i Lenovo Explorer headset za Microsoft Windows Mixed Reality platformu. No daleko najveću pažnju svih posjetitelja je privukao hardversko-softverski kit Star Wars: Jedi Challenges, koji se sastoji od Lenovo Mirage AR naočala u koje se umeće pametni telefon, kontrolera koji je zapravo vrlo lijepa replika lightsabera, "movement-tracking beacon" senzora za praćenje pokreta te Star Wars video igre prilagođene za navedeni hardver. Ovaj "borbeni" Star Wars paket plod je suradnje Disneya i Lenova, a može se koristiti uz Android i iOS telefone.

Headset Lightsaber Beacon

Korištenje je vrlo jednostavno. U Mirage headset umetnete jedan od podržanih telefona i stavite si ga na glavu, beacon senzor postavite na pod, zgrabite lightsaber koji dolazi s punjivom baterijom od 550 mAh i potom pokrenete igru koja će vam dati sve potrebne instrukcije za podešavanje sustava. Beacon senzor koriste dvije kamere koje su ugrađene u headset kako bi pratile vašu poziciju u sobi, a one se koriste i za praćenje pokreta glave.

Nakon toga počinje pravi show koji će vas staviti direktno pred lightsaber Kylo Rena, a iz vašeg lightsaberta će izaći zraka plavog svjetla, nakon čega nema previše filozofije što trebate činiti.

Starwars Shot 2 - Battle Stance v1

Dakako to je borba lightsaberima usred vaše sobe protiv jednog od najopakijih negativaca iz Star Warsa, koji će biti tek jedan od 6 protivnika s kojima ćete se moći obračunavati u ovoj AR igri. U finalnoj inačici morat ćete proći trening za Jedija, dokazati da imate "Silu", nakon čega ćete putovati po raznim planetima po svemiru i obavljati raznovrsne zadaće. Valja naglasiti da gameplay igre neće biti isključivo borba lightsaberima, već ćete morati i upravljati jedinicama iz ptičje perspektive u stilu RTS igara i sudjelovati u sukobima koje uključuju legendarnu bitku za Hoth, kao što možete vidjeti u ovom videu 

Lenovo navodi da će cijene Star Wars: Jedi Challenges paketa varirati ovisno o tržištu na kojem će se prodavati, a proizvod će biti dostupan od studenog ove godine.

Imamo osjećaj da bi ovaj AR headset koji služi za igranje samo jedne igre mogao postati veliki hit među fanovima Star Warsa. Neka vas Sila čuva i ne dajte se zavesti od tamne strane.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam