Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.01.2014. 12:32

CES 2014 

Novi servis omogućit će igranje PS3 igara na PS4 konzoli

Sony je na CES-u potvrdio izlazak novog streaming servisa PlayStation Now.

Novi servis omogućit će igranje PS3 igara na PS4 konzoli

Nakon brojnih glasina i "procurjelih informacija", Sony je na CES 2014 sajmu u Las Vegasu odlučio predstaviti svoj novi servis pod nazivom PlayStation Now koji će debitirati ovog ljeta.

Vjerojatno vam je poznato da PlayStation 4 ne omogućuje igranje PS3 igara, što se u svim recenzijama Sonyeve nove konzole navodi kao njezina najveća zamjerka.

Mada Sony to do sada nije nikada direktno potvrdio, u javnosti se od početka izdavanja PS4 šuškalo o streaming servisu koji bi trebao omogućiti da na najnovijoj konzoli možete igrati naslove sa starijih sustava.

Glasine su sada napokon potvrđene, obzirom da je Sony na CES sajmu potvrdio dolazak servisa koji će omogućiti streaming PS3 igara i to ne samo na PS4 konzoli, već i na PS3, ali i na PS Viti, pa čak i na televizorima američke linije Sony Bravia televizora za 2014. godinu.

Sony je također rekao da bi se ovaj servis jednog dana mogao proširiti i na streaming igara s drugih platformi koje nisu njihove, što znači da biste teoretski mogli igrati naslove s PC-a, Wii-a, a možda čak i one koje dolaze od ljutog konkurenta iz Microsofta (Xbox).

Sony je također potvrdio da će se ovaj servis temeljiti na tehnologiji igranja u oblaku koju donosi Gaikai, tvrtka koja predstavlja jednu od njihovih najnovijih akvizicija. Također navode kako ćete preko novog servisa moći igrati inačice igara s najnovijim zakrpama i nadogradnjama, te da ćete nakon svakog spajanja u igru imati svoj profil sa svim rezultatima, postignućima, snimljenim pozicijama i ostalim značajkama koje prate vaše napredovanje.

PS Now servis će krajem siječnja krenuti u beta testiranje u SAD-u, a tijekom ljeta će tamo biti pušten u službenu uporabu. Za sada nije poznato hoće li se i kada proširiti na druga područja, no ako se radi o regijama koje podržavaju Gaikai servis, to neće biti dobra vijest za naše gamere, što znači da vlasnici PS4 konzole u Hrvatskoj neće imati podršku za igranje PS3 igara u dogledno vrijeme, odnosno sve dok se u našoj blizini ne otvori neki data centar koji predstavlja obaveznu infrastrukturu za igranje u oblaku.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam