Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.01.2014. 14:09

CES 2014 

Xperia Z1 Compact s istim hardverom kao veliki brat

Sony je na sajmu predstavio kompaktnu inačicu svojeg Xperia Z1 flagship telefona.

Xperia Z1 Compact s istim hardverom kao veliki brat

Obzirom na svu silnu količinu hardvera i tehnologije koja se predstavlja na ovogodišnjem CES 2014 sajmu, postojala je jako mala mogućnost da bismo već prvi dan održavanja pisali o novom Sonyevom pametnom telefonu Xperia Z1 Compact koji dolazi s 4,3-inčnim ekranom, no potez koji je "odigrao" Sony nas je prisilio na to.

Naime, za razliku od svih drugih proizvođača koji su do sada izdavali svoje mini inačice flagship telefona i osim manje veličine donosili okljaštren hardver, novi Sonyev Xperia Z1 Compact je, koliko znamo, prvi telefon koji posjeduje identičan hardver kao i stariji brat, ako ne računamo ekran.

Drugim riječima, ovaj će vam uređaj omogućiti da u kompaktnom izdanju koje ćete jednostavno držati u ruci i nositi u džepu, dobijete isto vodootporno kućište u kombinaciji metala i stakla, četverojezgreni procesor 2.2 GHz Qualcomm Snapdragon 800, 4G povezivost i 20,7 MP kameru, odnosnu sve što odlikuje starijeg brata, veliki Z1.

Ono što je kod kompaktne inačice jedino slabije je dakako 720p ekran, koji je slabiji od Full HD-a koji krasi velikog Z1, no obzirom na gustoću piksela po inču od 340 ppi, to je još uvijek više od recimo 326 ppi na iPhoneu 5.

Možemo reći kako ovime Sonyev Z1 Compact telefon automatski postaje i najjači u svojoj "mini flagship" klasi, te s nestrpljenjem očekujemo kada će biti objavljena cijena koje bi mogla još više ispljuskati konkurenciju, naravno ukoliko bude povoljna kako očekujemo. Detaljne specifikacije novog Sonyevog telefona potražite na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam