Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.08.2011. 01:34

Reader 

Microsoft gasi svoj e-reader

Microsoft je objavio da će ugasiti svoj servis za čitanje e-knjiga za koji se koristi njihov program Reader.

Microsoft gasi svoj e-reader

Microsoftov Reader pojavio se još 2000. godine, puno prije nego što su se pojavili prvi komercijalno prihvatljivi zasloni kakve koriste današnji moderni čitači elektronskih knjiga poput Amazonovog Kindlea.

Njegov LIT format je u početku bio isključivo namijenjen osobnim računalima, a kasnije je nadograđen kako bi se mogao koristiti i na mobilnim uređajima koji koriste Windowse. Za prikaz teksta koristi Microsoftovu tehnologiju ClearType koja olakšava čitanje na malim ekranima.

 Amazon i Apple diktriraju igru po pitanju sadržaja 

Program se pojavio puno prije nego što su korisnici bili spremni na njega, baš kao i prva tablet računala, čije tržište je bezuspješno pokušavao formirati Microsoft u tim ranim danima.

Prema priopćenju Microsofta, nove knjige će se prestati izdavati 8. studenog ove godine, a sama aplikacija se više neće moći preuzimati iza 30. kolovoza 2012., mada će je postojeći korisnici moći koristiti i dalje.

Mada će Windows 8 ponuditi mnoštvo novih karakteristika, posebice vezanih uz sučelje, koje će omogućiti ugodno čitanje na tabletima, Microsoft se svejedno odlučio na gašenje Readera, obzirom da Amazon i Apple diktriraju igru po pitanju sadržaja, pa ovaj potez ne predstavlja neko preveliko iznenađenje.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft Apple Amazon Kindle
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam