Nalazite se
  • Računala
  • Novosti
  • MSI predstavio matičnu ploču s Intel Thunderbolt podrškom
Članak
Objavljeno: 06.03.2012. 15:16

CeBIT 2012 

MSI predstavio matičnu ploču s Intel Thunderbolt podrškom

Matična ploča MSI Z77A-GD80 sadrži Intelov Thunderbolt kontroler.

MSI predstavio matičnu ploču s Intel Thunderbolt podrškom

MSI je na CeBIT-u predstavio veći broj matičnih ploča baziranih na dolazećim Z77 čipsetima, a posebno zanimljiva je MSI Z77A-GD80, čiji prototip je već predstavljen na CES sajmu.

Za razliku od prvog prototipa, ova matična je dobila plave i crne pasivne hladnjake, na njoj se nalaze tri PCI Express x16 slota, od kojih su dva PCIe Gen 3.0 s podrškom za SLI/CrossFireX, te 4 PCIe x1 slota.

Na matičnoj se nalaze i 4 DIMM socketa, s podrškom do 32 GB DDR memorije koja radi na taktu od 2.666 MHz, dok se na donjem rubu nalazi 8 SATA portova, od kojih 4 dolaze s podrškom za 6 Gbps driveove.

Od ostalih značajki tu su još 4 USB 3.0 porta, displayPort, HDMI i D-Sub video izlazi, THX TruStudio Pro audio, te Military Class III komponente.

Kao i u slučaju s drugim MSI-evim high-end matičnim pločama, Z77A-GD80 uključuje V-Check Probes, OC Genie II auto overclocking, on-board Power i Reset gumbe, multi BIOS podršku i stražnji Clear CMOS prekidač.

Za sada nisu objavljeni detalji o cijeni i dostupnosti, no Thunderbolt kontroler bi prema nekim procjenama trebao povećati cijenu matične za 20 do 30 dolara.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam