Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.11.2011. 10:26

ASUS 

ASUS izbacio novu liniju X79 ploča

Najveći proizvođač matičnih ploča na svijetu predstavio je veliki broj novih X79 modela.

ASUS izbacio novu liniju X79 ploča

Čitava linija novih matičnih ploča uključuje P9X79 seriju matičnih ploča, ROG Rampage IV Extreme, TUF SABERTOOTH X79, kao i P9X79 Work Station seriju s Nvidia 4-way SLI i AMD CrossFireX podrškom.

Sve ploče dolaze s ASUS Dual Intelligent Processors 3 tehnologijom i novom DIGI+ Power Control tehnologijom zaduženom za digitalno napajanje tri segmenta na matičnoj ploči (jedan je CPU, dok su ostala dva za memoriju).

Ovakav pristup rezultira boljim performansama, boljom stabilnošću i većim mogućnostima za overklokiranje. Sve nove ploče dolaze s multi-GPU podrškom, PCI Express 3.0, kao i s podrškom za do 64 GB quad-channel DDR3 memorije.

P9X79 Serija

Asusovi inženjeri i dizajneri nastojali su osigurati kontrolu koju će krajnji korisnici iskoristiti manipulacijom nad snagom, sustavom i podešavanjima BIOS-a.

Uz pomoć nove DIGI+ Power Control tehnologije, nove memorijske opcije dozvoljavaju krajnjem korisniku povećanje performansi memorije do maksimuma, u čemu dobrim dijelom pomaže VCCSA load line calibration tehnologija. Trenutni DRAM kapacitet se povećava za oko 30%, što uvelike olakšava oveklokiranje memorije.

Podrška za memoriju do 64 GB osigurava korisnicima mogućnost korištenja punog potencijala 64-bitnih sustava, što je idealno za renderiranje slika s visokim brojem detalja, ili manipulaciju velikog broja datoteka koje u isto vrijeme zauzimaju mnogo memorije. Korisnicima je također omogućeno kreiranje velikih DRAM diskova kako bi ubrzali često pokrenute programe.

PR-ASUS-P9X79-Deluxe-Motherboard-with-Box

UEFI BIOS o kojem smo pisali ovih dana, osim totalne manipulacije mišem i novog grafičkog prikaza, dolazi s opcijom snimanja podešavanja unutar BIOS-a jednim klikom F12 tipke, dok pritiskom na F3 dobivate info o svim stavkama sustava.

Tu je i DRAM SPD (Serial Presence Detect) koji detektira probleme memorije i za iste nudi rješenja putem POST troubleshooting opcije.

USB BIOS Flashback osigurava „plug and play“ BIOS "flashanje", tako što BIOS postavite na USB flash memoriju i pritiskom na tipku matične ploče, cijela će procedura flashanja biti odrađena automatski.

ROG Rampage IV Extreme

Za ovu matičnu ploču Asus kaže kako će služiti za postavljanje novih svjetskih rekorda u overklokiranju. Dolazi opremljena s mnoštvom tehnologija za overklokiranje, koje su vrlo pogodne za natjecateljske benchmark programe.

Ekskluzivni ROG X-Socket omogućuje lak prelazak s LGA 1366 na LGA 2011, tako što se CPU cooleri i LN2 POT-ovi mogu koristiti i na novim pločama.

OC Key je ROG dizajniran uređaj koji se povezuje na DVI port bilo koje grafičke kartice, kako bi prikazao performanse i overkloking info na ekranu, neovisno od sistemskog izvora.

PR-ASUS-ROG-Rampage-IV-Extreme-Motherboard-with-OC-Key-and-Battlefield-3-Special-Edition-Box

Za poboljšana i modificirana hlađenja, ROG koristi Subzero Sense koji detektira temperature i do -193 ゚C, što eliminira potrebu za digitalnim termometrom.

ROG Extreme Engine Digi+ II i 10K Black Metallic kondenzatori osiguravaju duži životni vijek trajanja i izdržljivost.

Gamere će razveseliti što Rampage IV Extreme dolazi u pakiranju s najnovijom EA/DICE igrom Battlefield 3.

TUF SABERTOOTH X79

Ova matična ploča je testirana za uvjete u teškim uvjetima, odnosno kako naglašavaju, u vojnom okruženju, što je osigurano implementacijom TUF komponenti, te posjeduje i ekskluzivno hlađenje radi čim bolje stabilnosti sustava.

Nova generacija TUF Thermal Armor tehnologije dolazi s duplim ventilatorima i preciznim protokom zraka za čim bolje odvođenje topline, za bolje performanse i pouzdanost u radu.

PR-ASUS-TUF-Series-SABERTOOTH-X79-Motherboard-with-Box

TUF Thermal Radar tehnologija prikazuje temperature u realnom vremenu na kritičnim mjestima, te automatski reducira broj okretaja ventilatora kako bi se održala visoka stabilnost i da ne bi došlo do pregrijavanja.

Ova ploča posjeduje čak 12 senzora, te dozvoljava krajnjem korisniku mogućnost praćenja svih temperatura u jednom trenutku. TUF komponente koje odgovaraju teškim "vojnim" uvjetima posjeduju kondenzatore, zavojnice, i mosfetove specijalno dizajnirane za teške uvjete.

Dodatno, novi model posjeduje DIGI+ Power Control, tj. digitalnu naponsku jedinicu koja donosi sve beneficije koje koristi i P9X79 serija.

P9X79 WS

Matična ploča P9X79 WS omogućuje NVIDIA 4-way SLI i AMD CrossFireX, nudi bolju online konekciju, pomoću hardverski ubrzanog Intel LAN-a koji reducira korištenje procesora i do 71%, te ujedno donosi i nove mogućnosti umrežavanja.

PR-ASUS-P9X79-Work-Station-Series-Motherboard-with-Box

P9X79 Work Station matična podržava oba Intel Core i7 procesora, kao i Workstation Xeon obitelj procesora, te je kompatibilna s raznovrsnom memorijom, više operativnih sustava i različitim RAID karticama.

Tri LED diode omogućuju uvid u overkloking status bez ulaska u BIOS, dok su ASUS SSD Caching i USB Flashback opcije uključene.

Vezani sadržaji
Ključne riječi ASUS matične ploče UEFI X79 ploče
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam