Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.10.2011. 10:20

McAfee DeepSAFE 

Antivirus koristi intelov hardver

Intel i McAfee zajednički su stvorili DeepSAFE tehnologiju, koja kombinira McAfeeovu softversku zaštitu i intelov hardver.

Antivirus koristi intelov hardver

McAfee je predstavio i demonstrirao McAfee DeepSAFE, novu tehnologiju, koja će, kako kažu, iz temelja promijeniti i preoblikovati sigurnosnu industriju. Predsjednik i izvršni direktor Intela, Paul Otellini naglasio je mogućnosti i izazove s kojima se suočava industrija, s obzirom na širenje pametnih uređaja.

"McAfee DeepSAFE koristi hardverske mogućnosti na Intel procesorima kako bi osigurao sigurnost iznad OS-a. Iz ove jedinstvene točke gledišta, DeepSAFE može primijeniti nove tehnike za isporuku nove generacije zaštite u realnom vremenu kako bi se spriječile maliciozne aktivnosti, a ne samo detektirale zaraze", rekao je Otellini.

McAfee DeepSAFE, razvijen u suradnji s Intelom, tehnologija je koja omogućuje McAfeeu razviti hardverske sigurnosne proizvode koji mogu ići dublje u zaštiti. Tehnologija se nalazi ispod OS-a i omogućuje temeljnu promjenu sigurnosti. McAfee DeepSAFE pruža inovativne nove tehnologije zaštite, uključujući proaktivno otkrivanje i sprečavanje nevidljivih naprednih upornih prijetnji (advanced persistent threats - APT) i malwarea. Mnoge APT prijetnje uključuju nevidljive tehnike, kao što su rootkitovi koji se ugrađuju duboko u OS, kako bi se izbjegla trenutna sigurnosna rješenja.

Prema analizi McAfee laboratorija, dnevno se otkrije više od 1.200 novih rootkitova što znači 50 u jednom satu svaki dan. Sustav koji radi uz pomoć DeepSAFE tehnologije je u mogućnosti to otkriti i zaustaviti rootkit u stvarnom vremenu.

Osnovne karaketristike McAfee DeepSAFE tehnologije su: Pružanje pouzdanog pregleda događaja u sustavu ispod operativnog sustava; Otkrivanje mnogih napada koje se trenutno postojećim tehnologijama ne može otkriti; Nova mogućnost blokiranja sofisticiranih nevidljivih tehnika i APT-ova; Praćenje rada CPU-a u realnom vremenu, s minimalnim utjecajem na performanse; Kombiniranje snage hardvera i fleksibilnost softvera radi postizanja bolje sigurnosti.

"Intel i McAfee rade na zajedničkim tehnologijama kako bi se bolje zaštitio svaki segment, od računala do uređaja," rekao je Renee James, viši potpredsjednik i generalni direktor Software and Services Group Intela i predsjednik McAfeea. "Kombiniranjem značajki postojećeg Intelovog hardvera i inovacija u sigurnosnom softveru, Intel i McAfee su nositelji inovacija u sigurnosnoj industriji, pružajući novi način zaštite računalnih uređaja. Mi smo doista uzbuđeni predstavljanjem ove tehnologije na kojoj ćemo isporučiti nova rješenja.“

Lansiranje ove tehnologije očekuje se pred kraj 2011. godine, a mi smo nestrpljivi vidjeti kako će u praksi funkcionirati antivirusno rješenje koje kombinira softver McAfeea i hardver Intela, što je doista potpuno nova tehnologija u sustavu antimaliciozne zaštite, nadamo se i uspješna.

Više informacija o sustavu McAfee DeepSAFE zaštite možete pronaći u ovom PDF-u.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam