Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.03.2015. 15:05

ROCSpeak_Glass 

Google Glass aplikacija protiv straha od javnog nastupa

Znanstvenici proizveli aplikaciju koja će vam pomoći da se oslobodite straha od govora pred širim auditorijem.

Google Glass aplikacija protiv straha od javnog nastupa

Mnogi ljudi imaju strah od javnog nastupa, odnosno dogodi im se da se uoči govora pred širim auditorijem potpuno zablokiraju zbog svoje anksioznosti, što rezultira time da govore pretiho, nerazumljivo, ili prebrzo.

Znanstvenici centra Rochester Human Computer Interaction na Sveučilištu Rochester, proizveli su aplikaciju pod nazivom Rhema ili ROCSpeak_Glass za Googleove pametne naočale, koja bi vas mogla osloboditi tog straha.

Apliikacija funkcionira na taj način da vam tijekom govora na ekranu naočala prikazuje podatke o jačini glasa, kao i o brzini govora, predstavljene u obliku krivulja, što vam omogućuje da lakše upravljate svojim govorom, kako biste bili sigurni da će vaše riječi doprijeti do auditorija na najbolji mogući način.

Mada ovo s jedne strane djeluje kao vrlo korisno, problem vidimo u tome da se sad osim koncentriranja na sadržaj onoga o čemu govorite, morate koncentrirati i na ono što vam se prikazuje na ekranu, no znanstvenici tvrde da ćete se vrlo brzo priviknuti na taj sustav, te postati znatno bolji govornik, jer vam aplikacija zapravo omogućava da u realnom vremenu dobivate neku vrstu simuliranog "feedbacka" od svoje publike.

Aplikacija je besplatna za preuzimanje putem ove poveznice na kojoj se nalaze .apk datoteka i upute za korištenje, no morate posjedovati developersku inačicu Google Glass naočala da biste ju mogli koristiti.  

Izvor: ROCHCI

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam