Nalazite se
  • Pop Tech
  • Uberovi leteći taksiji u prometu za tri godine
Članak
Objavljeno: 28.04.2017. 12:21

Uber Elevate Summit 

Uberovi leteći taksiji u prometu za tri godine

Uber želi do 2020. godine demonstrirati prvu mrežu zračnog gradskog transporta na zahtjev.

Uberovi leteći taksiji u prometu za tri godine

Unatoč nebrojenim, najčešće pravnim problemima u kojima se Uber već neko vrijeme nalazi širom svijeta, na Uber Elevate Summitu u Dallasu samouvjereno je objavio svoju namjeru da 2020. godine demonstrira prvu mrežu zračnog gradskog transporta na zahtjev. Prva dva grada u kojima bi trebala bi biti sprovedena demo mreža su Dallas i Dubai.

Uberova ideja letećih automobila razlikuje se od nedavno prezentiranih Aeromobilovovih utoliko što bi Uberovi mogle vertikalno uzlijetati i slijetati, slično helikopterima, čime bi bili pogodniji za gradski transport.

Među partnerima za izradu samih vozila nalazi se i brazilski proizvođač zrakoplova Embraer, s kojim bi Uber trebao razviti električne letjelice koje bi mogle vertikalno polijetati i slijetati te obavljati kratke gradske letove, npr. s krova jedne zgrade do krova druge.

U suradnji s tvrtkom za nekretnine Hillwood Uber namjerava do 2020. izgraditi najmanje tri vertikalne urbane zračne luke za takva vozila, a uberovi bi programeri razvijali softver koji bi služio za upravljanje mrežom te za pružanje usluge korisnicima.

Prve demo mreže Uber namjerava pokrenuti 2020., a potpuna operativnost usluge planira se ostvariti već do 2023. godine. Moramo priznati da nam ovo zvuči pomalo preambiciozno, jer postoji veliko pitanje hoće li Ubera do tada uopće biti.  

Izvor: IT Biz Crunch

Vezani sadržaji
Ključne riječi Uber AeroMobil leteći taksi Embraer
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam