Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Robot Tarzan pratiti će rast usjeva
Članak
Objavljeno: 18.04.2017. 11:05

Tarzan the Robot 

VIDEO: Robot Tarzan pratiti će rast usjeva

Robot kojeg su nazvali po kralju majmuna svoju će akrobatiku koristiti za snimanje poljoprivrednih površina.

VIDEO: Robot Tarzan pratiti će rast usjeva

Znanstvenici Sveučilišta Georgia Tech razvijaju neobičnog robota po imenu Tarzan koji neće vladati džunglom i majmunima kao onaj u knjigama i filmovima, već će služiti za praćenje rasta usjeva na poljoprivrednim površinama.

Znanstvenici kažu kako su dugo razmatrali kakav bi bio najidealniji robot za nadziranje poljoprivrede, koji bi mogao stalno boraviti na poljima i pokrivati velike površine, čime bi poljoprivrednicima donio učinkovitost i povoljnu cijenu kupnje i održavanja.

Oni su stoga započeli razvijati robota Tarzana koji će se umjesto po lijanama prebacivati po žicama koje će se nalaziti iznad brazdi ili gredica te snimati "plodove zemlje" i streamati slike i video poljoprivrednicima koji će zahvaljujući njemu uvijek znati stanje svojih polja ili vrtova, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Znanstvenici kažu da će Tarzana testirati na jednoj farmi soje tijekom ove godine te vjeruju kako bi za tri godine mogao biti spreman za tržište. Možda mu ugrade i zvučnik za plašenje ptica iz kojeg bi se mogao ispuštati onaj karakterističan Tarzanov urlik.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam