Nalazite se
  • Pop Tech
  • Video: Mixed Reality miješa stvarni i virtualni svijet
Članak
Objavljeno: 23.06.2012. 11:00

Canon 

Video: Mixed Reality miješa stvarni i virtualni svijet

Canon je demonstrirao MR sustav koji nadmašuje AR (proširenu stvarnost).

Video: Mixed Reality miješa stvarni i virtualni svijet

U čemu je razlika između proširene stvarnosti AR-a (augmented reality) i miješane stvarnosti MR-a (mixed reality)? Zapravo vrlo mala.

Oni sustavi s kojima ste se možda susretali igranjem AR igara pomoću Microsoftovog Kinect ili Sonyevog Move kontrolera, zapravo su samo prošireni posebnim naočalama s displayem i kamerama, koje nudi MR sustav Canona

Za razliku od AR-a u kojem kamera snima vas i potom vas ubacuje u virtualni svijet, MR snima svijet koji gledate svojim očima i potom vam miješa stvarnu i virtualnu sliku u jedan prikaz.

Sve to omogućuju Canonove MR naočale koje na sebi posjeduju prozirne ekrane i stereo kameru, te posjeduju njihovu tehnologiju "zakrivljene prizme" i sustav procesiranja slike u realnom vremenu, čime omogućuju generiranje prikaza virtualnih objekata u stvarnim veličinama.

Mada inžanjeri Canona kažu kako su MR sustav prije svega namijenili dizajnerima automobila, što možete vidjeti u video filmu kojim demonstriraju ovu tehnologiju, nama se čini kako bi ovo moglo predstavljati još jedan zanimljiv proizvod pogodan za igranje i reprodukciju multimedijalnih sadržaja, pa očekujemo vrlo skoru primjenu u zabavnoj video industriji. Ovo je ujedno i poticaj Googleu da svoj projekt pametnih naočala čim više ubrza, jer Canon već sada nudi puno toga što su obećavali autori najpopularnije tražilice na svijetu.

VIDEO: Canon Mixed Reality

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam