Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Pravi Iron Man srušio svjetski rekord
Članak
Objavljeno: 09.11.2017. 16:15

Gravity 

VIDEO: Pravi Iron Man srušio svjetski rekord

Richard Browning je u svojem mlaznom odijelu postavio Guinessov svjetski brzinski rekord.

VIDEO: Pravi Iron Man srušio svjetski rekord

Osnivač i šef tvrtke Gravity, Richard Browning, izradio je mlazno leteće odijelo za koje je inspiraciju našao u Marvelovom junaku Tonyu Starku, odnosno Iron Manu.

Browning ovo odijelo razvija s idejom da jednog dana postane pravi transportni gadget koji će koristiti vojska, policija, ali i rekreativci koji će uživati u jedinstvenom načinu leta koji je navodno puno jednostavniji od leta jetpackom.

Kako bi čim više promovirao svoje odijelo, Browning je pozvao komisiju Guinessovih rekorda na područje Lagoona parka u engleskom Readingu, kako bi posvjedočili obaranju svjetskog brzinskog rekorda za mlazna odijela.

Za rekord je bilo potrebno letjeti brzinom od 30 mph (48,28 km/h), a Browning je postigao brzinu od 32,02 mph, odnosno 51,53 km/h, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Odijelo pogoni šest malih mlaznih motora na kerozin, a nakon uključivanja stvaraju potisak od 22 kg, dok za upravljanje Browning koristi jednostavne pokrete ruku.

Nakon obaranja rekorda Browning je izjavio kao je ovo tek početak, jer u budućnosti namjerava na odijelo dodati jači pogon i rasklopna krila kako bi postalo prava osobna letjelica koja će se jednog dana moći koristiti za brojne namjene.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam